Jahodový dort
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky vyšleháme s cukrem do pěny a pak přidáme opatrně mouku s práškem do pečiva a ještě opatrněji a lehce sníh z bílků. Vložíme do dortové formy, na dno dávám papír…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a pak přidáme opatrně mouku s práškem do pečiva a ještě opatrněji a lehce sníh z bílků. Vložíme do dortové formy, na dno dávám papír…
Metličkou rozmícháme do úplného rozpuštění Galaretku v 200 ml horké vody (můžeme přihřívat ve vodní lázni) a pak vmícháme 300 ml kefíru. Dáme vychladit. Na dno formy…
Do vhodné formy, nejlépe rozevírací dortové, nasypeme vrstvu piškotů tak, abychom pokryli celé dno. Na piškoty nasypeme ovoce a v případě použití kyselejších druhů (…
Vejce s cukrem šleháme nad párou do velmi husté pěny, měli bychom v nich pohodlně udržet prst. Moudré knihy píší do 45°C. Zašleháme vodu a drátěnou metlou vmícháme…
Vejce s cukrem šleháme nad párou do velmi husté pěny, měli bychom v nich pohodlně udržet prst. Moudré knihy píší do 45°C. Zašleháme vodu a drátěnou metlou vmícháme…
Tvarohové poháry pro běžné dny i sváteční chvíle můžeme připravit z broskvového kompotu. Tuto možnost oceníme hlavně v zimě, kdy nemáme k dispozici čerstvé ovoce.…
Ze sladké želatiny Galaretky, můžete připravit osvěžující letní dezert, který vypadá lákavě a chutná skvěle. Do želatiny postačí jen přidat růžové víno, ovoce a nechat…
Vyšleháme žloutky s cukrem a vodou, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh ze tří bílků. Upečeme ve vyhřáté troubě cca 15-20 min. Piškot…
Žloutky šleháme do pěny s vařící vodou. Pak zašleháme polovinu cukru. Ušleháme bílky, do kterých se zamíchá druhá polovina cukru. Žloutky smícháme se sněhem a zlehka…
Velmi snadný smetanový dortík plný ovoce, který je skvělým osvěžením letních dní. Barvu dortu můžete jednoduše přizpůsobit zvolenému ovoci. Když jsou borůvky, může být…
Formičky, nebo misky ve kterých budeme“sladké mlsání“chladit, vyložíme potravinářskou folií, pro pozdější snadné vyklopení. Silikonové vykládat nemusíme. Do hrnce…
Pěna: Připravíme si Rubínovou galaretku podle návodu (použijeme pouze 400 ml vody na místo 500 ml) a necháme vychladnout a téměř ztuhnout. Smetanu vyšleháme a při stálém…
Jednoduchý osvěžující ovocný dezert připravíme během chvilky. Stačí do pohárků naskládat jahody, zalít je jahodovým želé a pak počkat, až ztuhne. Pohárek můžeme podávat…
Ve větším hrnci přivedeme k varu 1 litr vody. Vmícháme do ní cukr a citronovou šťávu i kůru. Za stálého míchání přisypáváme polentu, vymícháme v hladkou kaši bez hrudek…
Korpus: vyšleháme bílky s cukrem nad párou do husta, přidáme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Lehce promícháme, vylijeme na plech s vyšším okrajem. Pečeme v…
Připravíme galaretku dle návodu (použijeme ovšem pouze 400 ml vody) a necháme ztuhnout. Namícháme Gin s tonikem a nalijeme na již tvrdou galaretku. Recept je velice…
V kastrůlku dáme svařit vodu, odstavíme, do horké zamícháme galaretku (už ji nemají v Lidlu, ale v Tescu ano), cukr, propláchnuté a na cedníku okapané jahody (zůstaly z…
Dva pomeranče si vymačkáme, šťávu dáme do skleničky a den předem si do ní namočíme brusinky. Srnčí hřbet vyložíme fólií. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky.…
Vhodnou formu (já jsem použila rozevírací dortovou) vysteleme potravinovou folií nebo pečícím papírem. Nasypeme vrstvu piškotů tak, aby zakryly dno.Jablka oloupeme a…
Těsto: Vejce a cukr ušleháme do husté pěny. Přidáme vodu a nakonec mouku. Formu si vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Pečeme při 180°C cca 10 – 12 min. …
Na dno dortové formy si dáme papír na pečení, boky do poloviny vymažeme olejem a vysypeme hrubou mouku. Kdo nemá papír na pečení tak vymaže celou formu a to doporučuji…
Připravíme si galaretku dle návodu (použijeme ovšem pouze 400 ml vody). Nalejeme do pohárku a necháme v lednici ztuhnout(aby jste dosáhli stejného efektu jako na obrázku…
Kompotové jahody scedíme a ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Pár kousků čerstvých jahod odložíme stranou na pozdější dozdobení a zbytek rozmačkáme vidličkou na…
Žloutky oddělíme od bílků, které ušleháme na tuhý sníh. Při stálém šlehání přidáváme cukr a postupně žloutky, které neustále šleháme. Do ušlehané směsi opatrně zamícháme…
Přidáno před 58 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky z růžičkové kapusty: Šťavnaté kapustičky ve směsi ochuceného masa doladí k dokonalosti pikantní omáčka
Jak připravit květákovou rýži? Zdravou přílohu od originálu skoro ani nerozeznáte!
Dijonská hořčice: Dochucovadlo, které zbožňoval už francouzský král Ludvík XI. a básnil o něm i Shakespeare!