Ječná kaše s mrkví a cuketou - pro nejmenší
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev a cuketu okrájíme a nastrouháme najemno. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a krátce na něm orestujeme pórek. Přidáme mrkev s cuketou a asi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev a cuketu okrájíme a nastrouháme najemno. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a krátce na něm orestujeme pórek. Přidáme mrkev s cuketou a asi…
Mrkev oškrabeme a nastrouháme najemno. Brambory oškrabeme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku rozpálíme ghee, přidáme nastrouhnou mrkev, promícháme a chvilku necháme…
Batát okrájíme a nastrouháme. Česnek naškrabeme.V kastrůlku rozehřejeme ghí a přidáme česnek. Necháme jen zavonět.Přidáme batát, vločky, osolíme a podlijeme vodou.…
Oloupaná a vyjadřincovaná jablka (původně jsem chtěl napsat vyjádřená, ale co maj jabka do všeho co kecat), pokrájím na čtvrtky, (středy jsem již vyloučil), naskládám do…
Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso obereme a nakrájíme na kousky.Pórek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.V…
Hovězí maso i červenou řepu nakrájíme na malé kousky, pórek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku…
Brokolici pokrájíme na malé kousky, brambory okrájíme a pokrájíme na kousky.V kastrůlku rozehřejeme ghí, ztlumíme plamen a vsypeme rýžovou krupičku. Promícháme, aby…
Pórek nakrájíme na půlkolečka, mrkev na kousky, brokolici rozebereme na jednotlivé malé růžičky, popřípadě ještě pokrájíme. Krůtí maso pokrájíme na kousky.V kastrolu…
Mrkev, petržel, pastiňák a celer okrájíme a nastrouháme nahrubo.V kastrolu rozpustíme ghí, přidáme mrkev a jemně ji orestujeme. Přidáme zbylou nastrouhanou zeleninu,…
Pórek nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Špenátové listy omyjeme pod tekoucí vodou.Kuskus zalijeme dvojnásobkem množstvím horké vody a necháme nabobtnat.V kastrůlku…
Šalotku zbavíme slupky a nakrájíme na drobno. Česnek nasekáme na drobné kousíčky. Cukety nakrájíme na kostky.V kastrolu rozpustíme ghee, necháme na něm zpěnit šalotku a…
Pórek nakrájíme nadrobno. Mrkev a batát okrájíme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku rozehřejeme ghí a na mírném plameni orestujeme pórek. Přisypeme vločky, promícháme a…
Brokolici nakrájíme na malé kousky, česnek nastrouháme na jemné hoblinky.V kastrůlku rozpustíme ghee a na mírnějším plameni chvilku restujeme brokolici. Přidáme česnek a…
Pastinák opucuju, pokrájím na špalíčky, vhodím do osolené vařící vody. Podle velikosti kořene minutu či dvě. Vyberu a zchladím pod studenou vodou (Normálně to…
Mrkev nastrouháme najemno. V kastrůlku rozehřejeme ghí a mrkev krátce orestujeme.Přidáme vločky, mletý kmín, promíchám a podlijeme vodou.Dusíme cca 10 minut, podle…
Cuketu okrájíme a nakrájíme na kousky, mangold nakrájíme. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a pórek na mírnějším plameni orestujeme. Přidáme cuketu,…
Máslovou dýni okrájíme a nastrouháme najemno.V kastrůlku rozpustíme ghí a na mírném plameni orestujeme dýni. Přidáme quinoové vločky, promícháme a necháme chvilku opékat…
Lososa omyjeme, osolíme a okmínujeme. Zabalíme do alobalu a upečeme v troubě, na 180 stupňů pečeme cca 15 - 20 minut, podle velikosti a tloušťky filetu.Celer nastrouháme…
Mrkve nakrájíme na kousky, mangold opereme a nasekáme. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejem ghí a orestujeme pórek. Přidáme mrkev s mangoldem a solčanku,…
Maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Vytáhneme a nakrájíme na malé kousky, vodu nevyléváme.. Mangold a pórek nakrájíme.V kastrůlku rozpustíme ghí a jemně orestujeme…
Ve woku či velké pánvi rozehřejeme ghí, přidáme česnek a cibuli. Na prudkém plameni smažíme 3-4 minuty. Přidáme garam masalu, koriandr, mátu a bobkový list. Dále maso…
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do kastrolku, podlijeme několika lžícemi vody, mírně zakápneme citronem (pro zachování světlé barvy) a podusíme.…
Sumečka opláchneme, osušíme, nakrájíme na širší proužky. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a dáme opéct osolené a opepřené kousky dozlatova.Současně v druhé pánvi…
Sumečka opláchneme, osušíme, nakrájíme na širší proužky. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a dáme opéct osolené a opepřené kousky dozlatova.Současně v druhé pánvi…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Holka u plotny radí: Jak na božské knedlíky bosáky? Dokonalou chuť zajistí malý fígl
Královské chutě: Český král Jan Lucemburský miloval francouzskou kuchyni, ale dopřával si i vařeného bobra se sladkou omáčkou
Jogurtové rychlokoblížky s povidly: Nekynutá masopustní dobrota je nadýchaná jako obláček a na stole je za chvíli