Plněné brambory s bylinkami (vegan)
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté brambory uvařte téměř doměkka, rozpulte a půlky vydlabejte (ne úplně na slupku, nechte asi půl cm tenkou vrstvu brambory). Vydlabanou matérii dejte do mísy,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 313 kJ / 75 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 4,20 g |
– nasycené | 0,67 g |
– nenasycené | 3,40 g |
–– mononenasycené | 1,33 g |
–– polynenasycené | 2,07 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 0,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,93 g |
– cukry | 1,33 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Omyté brambory uvařte téměř doměkka, rozpulte a půlky vydlabejte (ne úplně na slupku, nechte asi půl cm tenkou vrstvu brambory). Vydlabanou matérii dejte do mísy,…
Pokud používáte čerstvé droždí, udělejte kvásek. Droždí nadrobte do misky, přidejte část teplého mléka (cca 40*C) a trochu cukru. Rozmíchejte, zasypte moukou a nechte…
Výroba ovesného jogurtu je úplně jednoduchá: 100 g ovesných vloček zalijeme 300 ml vychladlé převařené vody a necháme 8 hodin stát v zavíčkované sklenici v lednici. Pak…
Do většího hrnku rozdrobíme droždí a přidáme polovinu dávky cukru. Mícháme, dokud se kvasnice nerozpustí. Poté přidáme 100 g mouky, pár lžic vlažného mléka (nesmí být…
Do většího hrnku rozdrobíme droždí a přidáme polovinu dávky cukru. Mícháme, dokud se kvasnice nerozpustí. Poté přidáme 100 g mouky, pár lžic vlažného mléka (nesmí být…
Troubu předehřejte na 190°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo dobře vymažte tukem a vysypte moukou. Připravte drobenku: všechny ingredience smíchejte v…
Nejprve připravte krém, který musí ztuhnout v lednici. Kešu dobře rozmixujte s jogurtem (směs musí být úplně hladká), dle chuti přidejte cukr a citronovou šťávu.…
Nejprve připravte krém, který musí ztuhnout v lednici. Kešu dobře rozmixujte s jogurtem (směs musí být úplně hladká), dle chuti přidejte cukr a citronovou šťávu.…
Troubu předehřejte na 140°C a plech vyložte pečícím papírem. Kokosový olej rozpusťte, smíchejte s javorovým sirupem a v této tekutině dobře rozmíchejte 1 lžíci matcha…
Banány pokrájíme na cca centimetrové plátky, rozložíme na talíř a dáme na 2-3 hodiny do mrazničky. Zmrzlé banány rozmixujeme spolu s jogurtem a sladidlem na krémovou…
Troubu předehřejte na 180°C a zvolenou formu (já použila menší dortovou formu o průměru cca 22 cm) vymažte tukem, vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Lněné…
Nejdříve připravte krém. Kešu slijte, přesypte do mixéru a spolu s kokosovým mlékem a půl hrnekm oatly smetany rozmixujte dohladka (dle výkonnosti mixéru to může zabrat…
Kokosová mléka dejte nejméně na 5 hodin ztuhnout do ledničky, nejlépe je tam však nechte přes noc (nebo je tam ideálně dejte hned po přinesení z obchodu). Připravte…
Mouku smíchejte s droždím, solí a olejem, vlijte vlažnou vodu a zadělejte těsto. Nechte na teplém místě kynout 1 až 2 hodiny. Brambory nakrájejte na tenké plátky …
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme šalotku, zasypeme cukrem a na mírném plameni zvolna restujeme 5 -10 minut, dokud cibulka nezíská krásně zlatavou barvu.Dýni nakrájíme…
Studené brambory oloupeme, nastrouháme, zasypeme moukou, osolíme a vypracujeme těsto. Vytvoříme váleček, z něho odkrajujeme kousky, které zaváříme v osolené vodě. Až…
Všechny kysané mléčné výrobky jsou prospěšné a je vhodné je střídat a mít jídelníček co nejpestřejší. Nejoblíbenějím z těchto výrobků jsou jogurty. Přitom je tak snadné,…
Troubu předehřejte na 180°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. V misce prošlehejte olej s cukrem, jogurtem, mlékem a extrakty. Přidejte prosátou mouku,…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Mikulášské slané dobroty: Křupavé slané tyčky a kytičky z listového těsta, nebo sušenky z křehkého těsta potěší malé i velké
Pohlreichův souboj restaurací finišuje: O postupujícím rozhodly chybějící příbory, studené jídlo i moravská dřina
Charles Darwin předsedal Klubu žroutů a miloval „divná jídla“: Mimo jiné snědl pásovce nebo sovu a vypil želví moč