Kachna na pomerančích a jablkách
Recept ještě nebyl hodnocenKachnu omyjeme a vložíme do pekáče. Posolíme a pokmínujeme. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky a pomeranče také i s kůrou. Část ovoce dáme dovnitř kachny a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kachnu omyjeme a vložíme do pekáče. Posolíme a pokmínujeme. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky a pomeranče také i s kůrou. Část ovoce dáme dovnitř kachny a…
Kachnu omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř dobře osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáček přidáme pokrájené jablko na čtvrtiny a pokrájenou červenou cibuli…
Na rozpáleném slunečnicovém oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou bílou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené papriky, osolíme, přidáme kurkumu. Po chvilce přidáme…
Šťavnatá kachna, pečená na víně s jablky, je ideálním pokrmem pro sváteční dny nebo zvláštní příležitosti. Krásně rozpadající se maso podávané s dvěma druhy knedlíků a…
Zelí omyjeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka. Zvlášť na pánvičce osmažíme cibuli s na malé kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme k…
Kachnu očistíme a zvenku i zevnitř dobře prosolíme. Břišní dutinu naplníme drceným tymiánem. Omytá jablka přepůlíme a cca 3 - 4 půlky jablek vložíme do dutiny břišní -…
Kachnu omyjeme, řádně prokmínujeme a prosolímeDáme do zapékací mísy a podlijeme červeným vínem a pivem - většinou padne tak půl lahve piva i vína, pekla jsem pouze…
Maso zvěřiny je velmi ceněné pro své nutriční hodnoty. Příprava je sice obvykle trošku pracná a delší, ale moderní spotřebič, jakým je pomalý hrnec, vám pomůže.…
Kachnu důkladně opláchneme studenou vodou a vložíme do pekáče. Jemně můžeme vymazat špetkou másla. Dno pekáče vyplníme cibulkou, kachnu mírně osolíme a pokmínujeme a…
Králíka i kachnu potřeme solí, bohatě pokmínujeme, naskládáme tak, aby porce králíka byla vždy alespoň částečně „pod dozorem“ (zakryta) porcí kachny. Dáme do pekáče,…
Kachnu omyjeme a naporcujeme. Sůl promícháme s drceným badyánem, kmínem, zázvorem a potřeme kachnu ze všech stran. Pak naskládáme do porcelánové mísy, přidáme pórek na…
Kachnu osolíme na povrchu i uvnitř. Jablka nakrájíme na čtvrtky (bez jádřinců), cibuli nakrájíme na větší kusy a smícháme s jablky. Touto směsí kachnu naplníme a…
Osolenou kachnu upečeme v troubě dozlatova (přeléváme šťávou).Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, bobkový list a kmín, podusíme, ochutíme octem, cukrem,…
Kachnu rozporcovat na stehna, křídla a prsa tak, aby zůstal skelet. Z toho je fajn vývar.Veškerou kůži a tuk ořezat, nechávám jen trochu kůže.Cibuli, česnek a anglickou…
Cibuli nastrouháme na jemno, česnek rozetřeme, dáme do mističky, přidáme mletý kmín, mletý pepř, sůl a prošleháme. Kachnu očistíme a papírovými utěrkami osušíme do sucha…
Kachnu omyjeme a osušíme. Jablka, zázvor, tymián a bobkový list promícháme a touto směsí naplníme bříško. Otvor spíchneme jehlami na ptáčky, nebo zašijeme. Kachnu…
Kachnu opláchneme, osušíme, rozřízneme podél hrudní kosti a rozložíme "naplacato". Lze samozřejmě péci klasicky vcelku, ale takto se lépe a rychleji propeče, maso uvnitř…
Příprava: Kachnu vykostíme (kdo umí vykostit kuře, tak s tím nemá problém): Kachnu otočte prsy na prkénko a rozřízněte po páteři. Pak pomocí krátkého nože oddělíme…
Kačicu okoreníme a osolíme.Olúpané zemiaky a batáty nakrájame na väčšie kusy a cibule na štvrtiny.Pekáč vytrieme olejom a dáme do neho zeleninu. Posypeme lístkami…
Kachnu omyjeme, uvnitř trup mírně osolíme, opepříme a vložíme kousky jablka bez jádřince, bobkové listy, nakrájenou cibuli a česnek.Poté kachnu po obou stranách posypeme…
Sváteční polévka: očištěné a omyté droby, ořez a letky z kachny vložím do hrnce se studenou vodou. Do vody přidám cibuli, česnek, nové koření, bobkový list, pepř a…
Očištěnou, omytou kachnu zbavím zbytků peříček („ošpence“), odříznu letky a seříznu kůži na krku. Vnitřek kachny osolím a naplním pokrájenou cibulí, pokrájeným…
Česnek utřený se solí smícháme se stejnou hromádkou šalvěje. Kachnu na tučných místech popícháme vidličkou, aby při pečení "pustila" sádlo.Pak buď celou nebo porce…
Kachnu zbavíme trupu cez zadný otvor, dobrým skalpelom. Pri krku otvor zašijeme a kachnu nasolíme zvnútra aj z vonku. Zostanú na nej 4 kosti, 2 na krídlach a 2 na…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Jak využít zbylé cukroví? Dejte ho do poháru, vyrobte z něj křupavou posypku, nebo upečte skvělý dort cukrovník
Rychlé dezerty bez pečení: Zkuste vymazlené Míša poháry nebo lehkou rybízovou pěnu
Kolik chutí znáte, tolikrát jste gurmánem. Co je umami a proč nám tak chutná "čína"?