Třeboňské kapří hranolky
Recept ještě nebyl hodnocenTřeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 608 kJ / 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,90 g |
– nasycené | 1,48 g |
– nenasycené | 4,50 g |
–– mononenasycené | 3,80 g |
–– polynenasycené | 0,70 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 73 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,30 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je…
Kapra máme spojeného především jen s Vánocemi, a to je velká škoda. Sladkovodní ryby jsou považovány za nejzdravější masné pokrmy, protože jsou lehce stravitelné.…
Většina z nás připravuje kapra jen na Vánoce a možná při dietě. Už od středověku se mohl jíst v době půstu, protože stejně jako ostatní ryby, nebyl považován za maso.…
Pokud chceme dělat rybí karbanátky a nemáme dost rybího masa, můžeme ho částečně doplnit masem mletým, nejlépe stejným dílem vepřového a hovězího. Kořeníme tak, jak jsme…
Filet kapra dostatečně osolíme z obou stran a vložíme do pekáčku. Z uvedených surovin smícháme marinádu a nalijeme ji přes rybu. Necháme min. hodinu marinovat a poté…
Zabitého a vykuchaného kapra vykostíme (dle chuti zbavíme kůže) a nakrájíme na filety. Každý kousek kapra potřeme olivovým olejem, osolíme, okořeníme a zakápneme…
Kapr je neodmyslitelnou součástí tradičních českých Vánoc, ale pochutnáme si na něm kdykoliv během roku. Můžeme ho pro změnu upéct na cibuli a podlévat bílým vínem.…
Omytou rybu pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvíli uležet.Jednu lžíci změklého másla smícháme s nakrájenou petrželí a pár kapkami…
Kapry nafiletujeme a hodně osolíme. Vložíme do nádoby a dáme do lednice. Za dva dny je vyndáme z lednice a opláchneme vodou, zalijeme octovým nálevem v poměru 1 díl vody…
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin. Na druhý den si marinádu slijeme do pekáčku…
Možností jak využít tuto tradiční rybu v kuchyni, a možná i v jiném období než jsou Vánoce, je rozhodně mnohem víc. Nejčastěji ho sice smažíme v trojobalu, ale i takto…
Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat…
Kapří mlíčí zbavíme blanek, žilek a tuku. Opláchneme a osušíme. Naporcujeme na pokud možno stejně velké porce. Osolíme, opepříme a obalíme v klasickém trojobalu.Po…
Kapra si většina z nás dopřává pouze na vánoční svátky. V letních měsících můžete tuto rybu zajímavé chuti připravit na grilu. Kapr pečený v alobalu, příjemně vonící po…
Rybu nakrájíme na několik porcí, osolíme, opepříme a dobře propečeme na másle, nesmí zůstat vevnitř syrová. Upečené prochladlé rybí porce rozebereme na menší kousky a…
Kapra stáhneme z kůže, vyfiletujeme, nakrajíme na kostičky(nudličky) vložíme do misky, osolíme a zalejeme nálevem, maso musí být zcela ponořeno. Přidáme koření. Směs…
Chytíme kapra ( nebo koupíme samozřejmě :-D ), zbavíme šupin, vyfiletujeme, necháme kůži a nadrobno krájíme přes kostičky tak, abychom úplně nepřořízli kůži. Dostatečně…
Připravíme nejprve marinádu. Rozpustíme máslo, do něj přisypeme koření, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a bylinky . Dobře ji promícháme a pomažeme s ní ryby.…
Filety zakápneme citronovou šťávou a necháme cca 10 minut odpočinout.Mezitím smícháme suroviny na marinádu. Filety nakrájíme na hranolky a namočíme do marinády. Necháme…
Připravené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pekáček vymastíme olejem, vložíme pomoučněné porce ryby, ty také pokapeme olejem a v troubě rozehřáté na…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony na plátky, nastrouháme křen. Porce kapra osolíme a okořeníme směsí na ryby, obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Přidáme k rybě…
Rybí maso je dietní a velmi zdravé, ale bohužel ho v naší stravě využíváme velmi málo. Nabízíme vám proto jeho pikantní úpravu na pánvi či grilu, která vám zaručeně…
Kapra dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme odležet. Mezitím připravíme topinky a uložíme je v teple. Porce kapra obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na…
Přidáno před 51 minutami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Inspekce varuje před šizeným mletým masem: Obsahuje jen 13 % hovězího, může tak pokazit domácí burgery i sekanou
Těstoviny podle předpisu: Víte, proč se Pasta alla Norma jmenují podle opery?
Šestnáctiletý talent z Peče celá země Antonín: Přihlásit do soutěže jsem se nechtěl, přesvědčily mě spolužačky