Nadýchaný císařský trhanec - Kaiserschmarren
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchaný dezert, který si oblíbil sám rakouský císař František Josef. Řeč je samozřejmě o císařském trhanci. Náš recept nabízí rovnou dvě verze, jedna s hruškami,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 590 kJ / 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 95,00 g |
– cukry | 95,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nadýchaný dezert, který si oblíbil sám rakouský císař František Josef. Řeč je samozřejmě o císařském trhanci. Náš recept nabízí rovnou dvě verze, jedna s hruškami,…
Máte rádi medové řezy ale netroufáte si na pečení medových plátů? Tento recept počítá s jistou úlevou a zároveň nešidí chuť. Spojení medu a ořechů přímo volá o přípravu…
Druhý den korpus prořízneme a pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Přidáme ovoce a přiložíme vršek korpusu. Krém: Tak dvě - tři hodiny před zdobením dortu si…
Sladké a voňavé ořechové rohlíčky nesmí chybět na svátečním stole, ale jistě oživí i obyčejnou nedělní kávu. Karamelový krém s čokoládovou polevou rohlíčky dokonale…
Všechny suroviny smícháme, můžeme použít ruční šlehač. Těstíčko necháme cca 15-30 minut odležet v lednici. Ze začátku použijeme jen 500 ml mléka a pokud je třeba, tak po…
Žaludky pečlivě očistíme, na vyklenuté prostřední části uděláme zářezy po délce a napříč, čímž vznikne jakási mřížka. Neproříznout skrz! Jednou až dvakrát je…
Maso si necháme vcelku, osolíme ho a na plotně ze všech stran opečeme spolu s nakrájenou cibulkou, pak ho přendáme do pekáče, přidáme veškeré koření, zalijeme trochu…
Není nic jednoduššího, než příprava tohoto nepečeného cukroví. Burizonové kostky z mléčných karamel si oblíbíte vy i vaši blízcí. Budete-li chtít experimentovat,…
Medové pláty pokapeme rumem nebo trestí. Ke změklému máslu zašleháme pokrájený banán, Salko, nadrcené mandle a přidáme mascarpone. Vše vyšleháme do hladkého krému.…
Necháme svařit na sporáku vodu se se špetkou soli, přidáme máslo a až se rozpustí, tak najednou vsypeme mouku. Mícháme dřevěnou vařečkou, až se vše spojí. Dáme hořák…
Do hrnce vhodného do trouby dáme mléko, cukr a rýži. Hrnec přikryjeme a pečeme v troubě na 190-200 st. Občas rýži promícháme a podle potřeby doléváme mléko. Tím můžeme…
Do bílků pokojové teploty dáme špetku soli a začneme zašlehávat cukr. Ten přidáváme postupně, zde 3x. Až je sníh pevný a dělají se v něm špičky, tak do něj zamícháme,…
Větrníky jsou poměrně složitá záležitost, proto je třeba si vše dobře časově naplánovat. Odměnou vám budou zákusky, na kterých si zaručeně pochutnáte mnohem více, než na…
Očištěné žaludky rozkrojíme na dvě části. Když chceme mít jídlo efektní, do masité části uděláme několik zářezů, jakousi mřížku.Pórek nakrájíme na kolečka a krátce…
Máslo, vejce a olej našleháme, přidáme ostatní ingredience a mícháme, až se vše spojí. Těsto vlijeme do kulaté formy o průměru cca 20 cm s pečicím papírem. Lze použít…
Jablka očistíme a nakrájíme na větší kostky a spolu se špetkou skořice dáme je do zapékací mísy. V pánvi rozehřejeme cukr a připravíme karamel, až se cukr začne…
Pokušení v pohárku je tentokrát určeno pro dospělé. Juniory můžete "ošidit" tak, že místo irské kávy nakapete na piškoty třeba dobrou ovocnou šťávu. Vy si pak u kávy v…
Do malé mističky dáme 2 lžíce kávy a 2 lžíce cukru. Přilijeme 3 lžíce horké vody a ručním mixérem šleháme tak dlouho, dokud nevznikne tuhý krém.Do skleničky vložíme led,…
1. na těsto vyšleháme vejce s vodou do pěny, přisypeme oba cukry a ještě cca 2 minuty šleháme. 2. mouku smícháme s práškem do pečiva a s pudingem. Po částech při…
Milovníci kávy zbystřete a vyzkoušejte letní verzi vašeho oblíbeného nápoje. Ledová káva s hustou pěnou, oslazená vanilkovým cukrem a karamelem, zpříjemní chvíle u…
Štafetky jsou tak trochu retro moučník, má ale stále dost obdivovatelů, kteří si na něm pochutnávají. Můžete si zvolit, jestli budou mít konečnou podobu válečků,…
Salko důkladně vyšleháme s máslem. Čokoládu rozpustíme s tukem ve vodní lázni. Do papírových košíčků nalijeme vždy lžičku rozpuštěné čokolády a necháme ji chvíli…
TĚSTO: Oddělit bílek od žloutku - z bílku vyšlehat pevný sníh. Žloutek vyšlehat s cukrem, vanilkovým cukrem a přilévat mléko. Potom přidat mouku promíchanou s kypřícím…
Všechny ingredience smícháme dohromady, vzniklou "hmotou" naplníme košíčky - doporučuji, pečte s formou nebo si aspoň pořiďte pořádně pevné košíčky :D. Muffiny jsou…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Pečeme s Ivou: Pečivo tuze voňavé, nadýchané, a přeci s pevnější a tmavší střídou. Takové jsou chlebulky
Polská bageta zapiekanka: Znáte tento geniální polský fastfood? Doma jej připravíte snadno
Letem luštěninovým světem: Na co se hodí hnědá čočka, na co zelená a jak se vaří beluga?