Kedlubnový míchaný salát
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané kedlubny, jablko, okurku a salát, nebo čínké zelí nakrájíme na nudličky.Promícháme s majonézou nebo jogurtem.Osolíme, dochutíme citronovou šťávou, cukrem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupané kedlubny, jablko, okurku a salát, nebo čínké zelí nakrájíme na nudličky.Promícháme s majonézou nebo jogurtem.Osolíme, dochutíme citronovou šťávou, cukrem,…
Kotlety zbavíme kostí a v osolené vodě kosti povaříme.Maso naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo. Osolíme, opepříme. Na sádle zpěníme najemno nakrájenou…
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme, přidáme kmín a na kostky nakrájenou kedlubnu. Vaříme asi 20 minut - do měkka. Poté…
Oloupané kedlubny povaříme do poloměkka v mírně osolené vodě 10 minut. Potom seřízneme vršky a vychladlé kedlubny uvnitř vydlabeme.Na oleji na pánvi zpěníme cibuli s…
Zeleninu opláchneme, očistime a kdo jak to má rád bud nastrouháme nebo na kostičky či kolečka :), dáme vařit. Přidame masox a vaříme doměkka .Když už je zelenina skoro…
Na oleji orestujeme maso nakrájené na menší kousky, osolíme a posypeme bylinkovým kořením, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.Pak přidáme větší plátek másla,…
Výbornou vločkovou polévku připravíme velmi snadno. Nakrájenou zeleninu osmažíme na másle, zalijeme vodou a spolu s vločkami uvaříme. Přilijeme ještě vejce rozšlehané v…
Kedlubny oloupeme a nakrájíme z nich menší hranolky. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kedlubnové hranolky, pokrájené bílé části cibulek, osolíme a podusíme " na skus "…
Po dlouhé zimě potřebujeme doplnit zásobu vitamínů a k tomu dobře poslouží tento výborný svěží salát, který je plný čerstvé zeleniny. Vše stačí jen nakrájet, smíchat a…
Dozlatova usmažené karbanátky můžeme připravit i z kořenové zeleniny. Zachutnají i zapřisáhlým milovníkům masa. Hotové karbanátky podáváme s bylinkovým dresinkem ze…
Dobrá polévka na víkend i pro všední den, vhodná pro celou rodinu. Malým dětem můžeme část polévky odebrat a rozmixovat. Kdo má rád syté polévky se spoustou zeleniny, na…
Dáme vařit kuřecí prso a zatím očistíme a nastrouháme zeleninu. Každou zvlášť na julienne nudličky (na struhadle julienne, škrabkou nebo hrubém slzičkovém struhadle).…
Kotlety osolíme, cibuli zpěníme na tuku a na ní maso po obou stranách opečeme. Přidáme na nudličky pokrájenou mrkev, kedlubny a kapustu. Osolíme, okořeníme a dusíme do…
Nejdříve smícháme smetanu s chilli, citronovou šťávou, česnekem a solí. Nakonec přidáme kopr, trochu necháme na posypání.Okurku nakrájíme podélně na tenoučké plátky a…
Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Z uvedených surovin našleháme hladké těstíčko, ve kterém kousky zeleniny namáčíme a hned dáváme do rozpáleného oleje. Smažíme…
Maso nakrájíme na malinkaté kostičky. Osolíme, opepříme a posypeme kurkumou. Necháme odležet. Nejlépe druhý den přidáme slaninu na kostičky, vejce, česnek, petrželku,…
Domácí zeleninová polévková směs v soli je úžasná specialita. Každá polévka je s ní plná chuti. Není potřeba dlouhé vaření, zelenina předá svou chuť prostřednictvím tuku…
Vepřové maso si nakrájíme na středně silné plátky a zlehka naklepeme. Naklepané plátky masa potřeme rozetřeným česnekem se solí. Maso necháme v chladu nejlépe do…
Kedlubny oloupeme, omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut. Scedíme vodu a vychladnuté nakrájíme a kostičky.Vložíme do sáčků a dáme do mrazáku.
Polovinu cukety nakrajíme na malé kostičky a druhou polovinu nastrouháme na struhadle.Dáme vařit do hrnce se zeleninovým vývarem do kterého přidáme sůl (pokud je třeba)…
Tato polévka je nejen dobrá, ale také zdravá a vyvážená. Každá lžíce je plná lahodného spojení čerstvé zeleniny, brambor a aromatických žampiónů. Máslová jíška polévce…
Srdce opláchneme, dáme do hrnce, přidáme koření, očištěnou zeleninu kromě cibule u které pouze odřízneme suchý kořínek a slupku ponecháme pro lepší zbarvení vývaru. Vše…
Kůži ze stehen sejmeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu se slaninou.Maso obereme od kostí a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na jemno, kedlubny na kostičky.Na oleji…
Do Veľkého hrnca vložíme kuchynsky upravenú sliepku, sadlo, droby, hrabáky, zalejeme studenou vodou, osolíme a privedieme do varu. Varíme pomalým, sotva znateľným varom …
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12