Rebarborový kompot
Recept ještě nebyl hodnocenJestli hledáte způsob, jak zpracovat přebytky rebarbory, a koláčů už máte dost, připravte z ní tento jednoduchý kompot. Kompot si můžete dát jen tak nebo z něj připravit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jestli hledáte způsob, jak zpracovat přebytky rebarbory, a koláčů už máte dost, připravte z ní tento jednoduchý kompot. Kompot si můžete dát jen tak nebo z něj připravit…
Do mísy nasypu mouku, cukr a sůl, vše promíchám, udělám důlek a do něj naliji ve vlažném mléce a lžičce cukru zmlazené droždí. Trošku zapráším moukou a nechám pracovat…
Bohatá úroda hrušek se dá zužitkovat ledasjak. Pojďte s námi připravit tato jednoduchá hrušková povidla, která voní po skořici a hřebíčku. Jakmile pak přijde chuť třeba…
I z obyčejných surovin je možné připravit vynikající jídlo. Tuto omáčku uvaříme z brambor, které zalijeme vývarem z koření, zahustíme a zalijeme smetanou. Omáčku můžeme…
Koření až na kmín, sůl a papriku vložíme do vajíčka na sypký čaj, pro pozdější snadné vytažení ze šťávy.Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky,…
Milujete kyselé okurky a ještě jste si na ně netroufli? S tímto receptem to půjde téměř samo a budete na sebe pyšní. Stačí jen očistit okurky, připravit jednoduchý nálev…
Máte chuť na něco neobvyklého? Tenhle recept je trochu složitější, ale výsledek stojí za to. Na pečené kančí kýtě špikované slaninou podávané s omáčkou z rajčat a pórku,…
Kombinace vláčného těsta a jablečné náplně s pudinkem je mezi lidmi velmi známá a oblíbená. Zkuste ale klasické jablečné řezy dotáhnout ještě blíže k dokonalosti…
Jste milovníkem česneku a nedokážete si bez jeho chuti představit svoje vaření a stává se vám, že někdy prostě dojde a vy musíte improvizovat? Pokud ano, máme pro vás…
Domácí likér, který svou chutí, vůní i vzhledem připomíná slavnou Becherovku. Podávat ho můžeme při slavnostních příležitostech jako likér ve skleničce na stopce,…
Uvařené brambory nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed brambor uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme a přidáme mouku. Propracujeme těsto.Z těsta vyválíme…
Listové těsto, jablka a skořice jsou osvědčená a oblíbená klasika, která skvěle chutná. Zkuste z nich tentokrát místo štrúdlu připravit krásné jablečné růže. S tímto…
Dršťky propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme 10 minut. Poté dršťky vlijeme do cedníku, propláchneme a dáme nazpět do hrnce. Zalijeme cca 1 litrem…
Cítíte tu sladkou vůni švestek, máku a vařených brambor? Že vám to připomíná dětství u babičky na chalupě? Tak neváhejte a připravte si i vy doma tyto skvělé bramborové…
Děti se shánějí po něčem sladkém a Vy jste zapomněli koupit něco na zub? Máme tu skvělý recept na zdravější mlsání. Jablečný kompot ovoněný skořicí a hřebíčkem Vás vrátí…
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to…
Rýži přebereme, opláchneme studenou vodou, pak několikrát horkou vodou. Necháme okapat. Pak ji dáme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme máslo, cibuli se zapíchnutým…
Předvařte vepřové koleno okořeněné vyladěnou směsí ochucovadel. Pak ho ještě pošlete na hodinku do trouby, kde se dopeče dozlatova. Když ho položíte na stůl před pánskou…
Nasladlá chuť rajské omáčky spoustě z nás připomene dětství. S čím ji budete podávat je jen a pouze na vás, hodí se k plněným paprikám, masovým kuličkám, nebo vařenému…
S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo. Pak přidáme nakrájenou…
Očištěné a odblaněné maso ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném tuku. Poté ho osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a…
Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, vetřeme do ní lístky tymiánu, pepř a hrubou sůl. Spodní stranu pouze osolíme a opepříme.Maso nejprve opékáme kůží dolů a pak i…
Pomalý hrnec vaří za nás. Díky moderním technologiím už nemusíme stát u plotny a můžeme využít čas jinak. Takto upravené papriky mají pozitivní účinky na naše zdraví a…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Občerstvení na Oktagonu: Pro hosty připravujeme řízky, barevné sushi, krevety i guláš, říká šéfkuchař Lukáš Neckář
Sladké šišky jsou hitem Instagramu. Nepečené cukroví s cukrovou peřinkou chutná božsky a hotové je za deset minut
Hrušky, podzimní kolegyně jablek: Dietní ovoce dokáže odstranit jedovaté látky z těla