Kořeněný špaldový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZačala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Zapneme troubu na 180 °C , plech 34 x 34 cm vyložíme papírem na pečení na který lehce rozetřeme pár kapek oleje nebo másla. Rozpustíme máslo a necháme zchladnout.…
Propláchneme rýži a dáme ji vařit - vody cca 2,5 násobku objemu - cca 20 minut, citronovou kůru přidáme na poslední chvíli. Osolíme.Čočku vaříme cca 12 minut doměkka,…
Linecké cukroví asi nechybí na žádném vánočním stole. Recept má každý svůj vlastní, z Hery, s přidáním pudinkového prášku, škrobu...Ale klasika našich babiček je 3:2:1.…
Jablka nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme na hrubém struhadle do hluboké pánve.Přidáme cukr, máslo, přivedeme k varu, snížíme teplotu na minimum a dusíme dokud…
Nejprve postupně horkým mlékem spaříme v misce mák, přidáme ostatní ingredience a vše promícháme. Náplň necháme vychladnout, zapneme troubu na 180 °C a formu na muffiny…
Nejprve uděláme salát, aby se chutě rozležely cca 1 hodinu předem. Brambory očistíme a uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nakrájíme do mísy na asi 5 mm plátky,…
Nadýchané vánočky jsou chloubou hospodyně. Ta, kterou upečete podle zdejšího receptu má nadýchanost pojištěnou ještě kypřicím práškem do pečiva. Navíc bude ovoněná rumem…
Mezi druhy cukroví, které na Vánoce nesmí na sváteční tabuli chybět, patří křehké ořechové pracny, provoněné skořicí a hřebíčkem. Nenáročné na přípravu, obalené v…
Husarské knoflíky, Andělská očka a další názvy patří stejnému, velice jednoduchému vánočnímu pečivu. Toto pečivo sami zvládnou i děti. Čím potom předpečené kuličky…
Tento kynutý ořechový moučník se skvěle hodí na váš vánoční stůl. Měkkému a hebkému bochánku dodávají skvělou chuť ořechy a rum. Po upečení zlatavý bochánek posypte…
Jednoduché cukroví je hotové během chvíle a chutná skvěle. Cukroví krásně voní po másle a vlašských ořeších. Po upečení ho navíc obalíme ve vanilkovém cukru, který dodá…
Perníčky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů cukroví, které pečeme nejen na Vánoce. Z těsta, ve kterém nesmí chybět med a koření, vykrajujeme oblíbené tvary, které…
Pracny nebo pracinky pekly už naše prababičky. Jsou snadné, voňavé, velmi chutné a byla by škoda, aby chyběly na vánočním stole právě u vás. Můžete cukrovat, polévat…
Medové perníčky ze žitné mouky nemusíme péct jen na Vánoce. Jejich jarní verzi můžeme spolu s dětmi připravit i před Velikonocemi. Tvary vajíček, slepiček a zajíčků pak…
Jemný, výživný, šťavnatý a jednoduše připravený. Takový je tento hruškový dortík. Máslové těsto, na kterém leží tvarohová náplň s vanilkovou příchutí je korunováno…
Citronové cukroví je vždy osvěžujícím kouskem mezi ostatními druhy cukroví. Příprava je snadná, zvládne ji i začátečník. Po upečení pak můžeme vykrájené tvary slepovat…
Voňavé perníčky pečeme hlavně před Vánoci a k snědku. V tomto receptu se však můžete inspirovat a upéct si pod stromeček betlém z perníkového těsta, který provoní celý…
Tyto bochánky pocházejí z Yorkshire a byly známé už v 19. století. Připravují se z těsta ochuceného skořicí, do kterého vmícháme rozinky. Bochánky můžeme posypat…
Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka. Misku překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme kvásek a…
Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka. Misku překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme kvásek a…
Slepované křehké linecké cukroví nemusíme připravovat jen na Vánoce. Z těsta vykrojíme libovolné tvary, po upečení je slepíme marmeládou a cukroví posypeme voňavým…
Smícháme ingredience na těstíčko a necháme chvíli odležet. Mělo by být středně husté, aby moc z koleček cukety nestékalo.Omytou neoloupanou cuketu nakrájíme na 0,5 cm…
Jidáše, lahodné tradiční pečivo patřící ke svátkům jara, lehké na přípravu, zvlášť pokud máte pomocníka v domácí pekárně. Vytvarujete a upečete požadované tvary a…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Jak připravit švestky ve vlastní šťávě krok za krokem: V zimě se budou hodit na koláče i do buchet
10 tipů, jak neobvykle využít v domácnosti alobal: Nabrousí nože, zažene škůdce a pomůže vyčistit plech
Sodovka v Brně je něco jiného než sodovka v Praze. Kdo vlastně vymyslel vodu s bublinami?