Mleté vepřové maso na Kunovjance
Recept ještě nebyl hodnocenPokrmy z mletého masa nejsou tak náročné na čas a přípravu a použitím zavařené zeleninové směsi nám odpadá i zpracování zeleniny. Takže večeře či oběd mohou být velmi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 168 kJ / 40 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 6,80 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokrmy z mletého masa nejsou tak náročné na čas a přípravu a použitím zavařené zeleninové směsi nám odpadá i zpracování zeleniny. Takže večeře či oběd mohou být velmi…
Snadná a rychlá majonézová pomazánka ze zeleninových směsí Moravanka a Kunovjanka, s vajíčky a salámem, zajisté zachutná všem a najde využití při různých příležitostech,…
Omyté, osušené na plát rozříznuté maso naklepeme přes potravinovou folii nebo sáček od středu do stran. Osolíme, mírně opepříme a natřeme rybízovou marmeládou.Na…
Na pánvi rozpálíme trochu oleje, osmahneme kusy kuřecího masa, kdo má radši malé kousky, ať si nakrájí. Okořeníme a přidáme kunovjanku s trochou nálevu. Vše podusíme cca…
Maso smícháme s 2 ks vajec, přidáme koření cca 1 pol. lž staročeského koření, pepř a špetičku soli, pokud je potřeba. Vezmeme si dortovou formu, vymažeme olejem a…
Matjesy nakrájíme na menší kousky, smícháme s najemno nakrájenými půlkolečky cibule a dvěma polévkovými lžícemi zeleninové směsi Kunovjanka, přidáme kyselou, na slabá…
Ze všech skleniček vylejeme lák. Každý zavináč otevřeme, obsah (cibuli) překrájíme, zavináč podélně rozřízneme, půlky nakrájíme na nudličky, zeleninu na menší kousky.…
Kuřecí maso rozprostřeme na vál nebo nejlíp na potravinářskou folii aby se nám lépe zabalovala roláda. Posolíme, opepříme, pomažeme hořčicí. V míse rozmícháme vejce s…
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji, přidáme maso a necháme 10-12 minut smažit. Do hrnce přidáme na maso s cibulí podle chuti sůl, pepř, trochu bazalky a oregána a…
Pomazánka rychlovka. Hodí se pokud spěcháte a potřebujete připravit pikantnější chlebíčky nebo jednohubky. Pokud přidáme oblohu jako sýr, nebo tvrdý salám bude pohoštění…
Sýr nakrájíme na kostky 0,5x0,5 cm,dáme do mísy a zalijeme Kunovjankou i s nálevem.Přidáme koření a řádně promícháme.Naplníme do sklenice a zalijeme olejem.Necháme asi…
Kuřecí paličky jsem mírně posolila a popepřila. Dala do misky a zalila mlékem tak, aby paličky byly celé ponořené a nechala v lednici do druhého dne. Na druhý den jsem…
V osolené vodě uvaříme kuřecí prsa spolu s bob. listem a novým kořením. Hotové maso nakrájíme na kousky. Dosolíme, opepříme a přidáme nasekanou kunovjanku a jeden či dva…
Kuřecí játra jsou velmi vděčná potravina. Křehké a šťavnaté kousky v omáčce se sladkokyselou zeleninou jsou sázka na jistotu. Dochucená omáčka a vhodná příloha budou na…
V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli společně s mrkví a celerem, nastrouhanými na hrubém slzičkovém struhadle. Orestovanou zeleninu…
Do pekáčku dáme zeleninu i s nálevem, kuře a koření, posolíme a podlejeme cca 1 dc. vody a dáme péct na 180°C. Mezitím si uvaříme těstoviny. Až bude kuře měkké, vyndáme…
Maso (jakékoliv) uvaříme v nálevu z vody, nového koření,kuliček pepře,bobkových listů. Po uvaření do měkka necháme zchladnout a odležet alespoň 8 hodin! Pak maso…
V tlakovém hrnci uvaříme hovězí spolu s bobkovým listem a novým kořením.Dále uvaříme sójový granulát v osolené vodě. Na pánvi osmahneme cibulku přidáme žampiony,pár…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Jak na skvělou dýňovou polévku? Chuti prospějí vývar, muškátový oříšek i třtinový cukr!
Mochyně je plná vitamínu C. Jak ji vypěstovat doma a který druh vás může otrávit?
Slavné těstoviny carbonara jsou úžasně jemné a krémové díky omáčce ze žloutků. Ty se ovšem musejí přidat v pravou chvíli