Rohlíčky s jablečnou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenUděláme klasické kynuté těsto, necháme asi 1 hod kynout. Mezi tím si oloupeme a nastrouháme jablka na náplně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 části,každou vyválíme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uděláme klasické kynuté těsto, necháme asi 1 hod kynout. Mezi tím si oloupeme a nastrouháme jablka na náplně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 části,každou vyválíme do…
Když se řekne třené těsto, jako první se člověku vybaví tradiční mramorová bábovka. Ale co takhle udělat z třeného těsta kynuté buchty. Že to zní bláznivě? Možná, ale až…
Mléko s vodou osladíme a ohřejeme na teplotu lidského těla, rozdrobíme do něj kvasnice a necháme je vzejít.V míse smícháme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl,…
Rozdrobíme do malé mísy kvasnice. Zalijeme je teplou vodu (cca 200 ml) a rozmícháme metličkou. Přidáme lžíci cukru a necháme stát 5-7 minut. Poté přelijeme do větší mísy…
Mouku a špetku soli nasypeme do mísy a uděláme důlek. Do důlku přidáme cukr, kvasnice, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Řádně promícháme a necháme 30…
Rozmíchat trochu vody s droždím, solí, cukrem a trochou mouky, poté postupně přidávat zbytek ingrediencí. Já dělala v mixéru s hnětacími metlami, je to méně pracné.…
Na tangzhong smícháme v kastrůlku vodu a mouku a na velice mírném plameni umícháme gelovitou hmotu, kterou dáme vychladnout.V hrnečku, cca v 5ti PL vlažné vody…
Vdolky jsou již od pradávna součástí naší kuchyně. I originální receptury po babičkách si snad každá hospodyňka uschovává. V tomto receptu jsou kynuté smažené vdolky…
Z hladké mouky, droždí, vajíčka, oleje, mléka a trošky soli si zaděláme těsto (nejlépe v pekárně).Po vykynutí těsto rozválíme, postrouháme na ně Heru a následně uvařené…
Jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte jablka, koření a cukr dle chuti a společně poduste, dokud jablka nezměknou a nezhoustnou.…
Do pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej, potom mouku, do jednoho rohu cukr, do druhého sůl, do prostřed důlek a do něj kvasnice. Zapneme program Příprava těsta. Při…
Suroviny na těsto zpracujeme v míse dohladka. Necháme v teplém místě nakynout na dvojnásobné množství. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Poté z…
Nejdříve si připravíme kvásek. Do 250 ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme sladěnku, polovinu mouky a umícháme kaši, kterou necháme přibližně 25 minut kynout.Do…
Ve čtvrt litru mléka rozpustíme droždí. Z kostky másla ukrojíme cca 2 cm, opražíme na něm polohrubou mouku. Na to nalijeme mléko s rozpuštěným droždím a uvaříme docela…
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny, zapneme program příprava těsta a vypracujeme vláčné těsto. Po ukončení programu těsto vyndáme, rozdělíme na dva díly a…
Do mísy prosijeme mouku s cukrem, uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zalijeme mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme hodně změklé máslo (ne tekuté - dávám…
Z vlažného mléka, cukru a kvasnic udělejte kvásek, vypracujte těsto (nejlépe podle odkazu v poznámce) a nechte vykynout. Vykynuté těsto rozdělte na čtvrtiny - chcete-li…
V hrnci si ohřeju mléko aby bylo vlažné a rozdrolím do něj kvasnice, rozmíchám. Do mísy si navážím vše krom másla a cukrů na obalení a kvasnice s mlékem do toho vmíchám.…
Strouhanku namočíme do mléka. Vejce rozšleháme.Na másle osmahneme cibulku dozlatova, přidáme strouhanku, kvasnice a vejce.Na mírném plameni mícháme dokud hmota neztuhne…
Máte rádi loupáčky? Pokud ano, máme pro vás inspiraci na jeho vylepšení. Vykynuté loupáčkové těsto je rozváleno na plát a potřeno máslovou náplní se skořicí. Po…
V kastrolku na rozehřátém másle zpěníme cibulku, přidáme kvasnice, opečeme dozlatova a zalijeme vodou. Přidáme na kolečka pokrájený pórek , bujon, sůl a pepř a vaříme…
Těsto můžeme udělat v domácí pekárně nebo jak jsme zvyklí. Vykynuté ne moc tuhé těsto odebíráme po částech, každý kousek od prostředka ke krajům rozválíme na tenkou…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
9 nejlepších podzimních polévek pro zahřátí: Dáte si dýňovou, mrkvovou nebo cibulačku?
Gruzínská omáčka satsivi z vlašských ořechů dodá kuřeti božskou chuť a vůni. Podávat se dá teplá i studená
10 nejlepších jídel s bylinkami: Zkuste skvělé placky, pomazánku nebo bylinkový chlebíček