Smažený květák bez vaření
Oblíbený smažený květák v trojobalu není nutné vždy předvařovat, můžeme zkusit tuto jednodušší a rychlejší variantu. Syrový květák nakrájíme na plátky, ty pak obalujeme a smažíme. Plátky se prosmaží rovnoměrně, lépe než když smažíme růžičky vcelku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 174 kJ / 281 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,12 g |
Tuky | 20,10 g |
Vláknina | 0,24 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 393 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 2,71 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Měla jsem zbytek sezamu, tak jsem ho přidala do strouhanky, ale nemusí tam být. Tyhle plátky se na rozdíl od růžiček velice dobře smaží, stejnoměrně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2023 16:03
19. 2. 2023 15:08
31. 8. 2022 13:32
31. 7. 2022 11:25
29. 7. 2022 11:33
28. 7. 2022 07:36
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 20 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 6 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 7 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 9 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 10 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 10 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 10 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 12 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 12 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šťáva z ovoce a zeleniny je plná vitaminů a prospěšných látek. Ale co udělat s drtí? Přinášíme nápady na její zužitkování
Smažený květák je výborný, ale balení je zdlouhavé. Poradíme jednoduchý trik, jak to zvládnout během chvilky
Desatero častých otázek a odpovědí na téma květák a jeho zpracování. Recepty a nápady na přípravu nejlepších květákových jídel
Další recepty
Suroviny: květák, vejce, strouhanka, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, tuk na smažení
Smažený květák bez vaření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Qll
6 názorů