Ječný bochánek (DlabemeZdrave)
Recept ještě nebyl hodnocenVelkou pánev potřeme tenkou vrstvou oleje a rozpálíme (u nepřilnavých povrchů není olej potřeba). Mezitím do velké mísy prosejeme mouky, sůl a kámen. Přidáme olej a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velkou pánev potřeme tenkou vrstvou oleje a rozpálíme (u nepřilnavých povrchů není olej potřeba). Mezitím do velké mísy prosejeme mouky, sůl a kámen. Přidáme olej a…
Rozpálíme troubu. Smícháme sypké suroviny, do nich vmícháme tekuté suroviny (broskve necháme nakonec) a řádně šlehačem vyšleháme těsto. Broskve si nakrájíme na menší…
Oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme s cukrem, vinným kamenem, špetkou soli a špetkou sody do tuha. Také budeme 3 minuty šlehat žloutky, abychom je provzdušnili…
Do mísy jsem nasypala ovesné vločky, kokos, skořici, prášek do pečiva a tuto suchou směs jsem zamíchala. Dále jsem přidala kokosový olej, měkký tvaroh, mléko, vejce a…
Pohanku zalijeme vodou a necháme stát 1 - 2 hodiny. Místo vody můžeme použít nějaké rostlinné "mléko" (rýžové, mandlové, kokosové). Namočíme lněná semínka do 2 PL vody…
Všechny ingredience smícháme, utvoříme kuličky, poklademe na pečící papír a vidličkou trochu zmáčkneme, aby vznikl jakoby "knoflík".Dáme péct do zlatova, při 170°C asi…
Vláčnost tohoto velikonočního beránka nám zajistí vyšlehaný sníh z bílků. Ten opatrně vmícháme do směsi vyšlehaných žloutků s moukou, cukry a dalšími surovinami. Zároveň…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Retro okénko: Sójové řezy stávaly 80 haléřů a ve škole se dělily pravítkem! Takhle snadno si je vyrobíte doma
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Královské chutě: Vévodkyně Camilla miluje vejce, nevyhýbá se česneku a jednou týdně musí mít tohle pečené kuře