Luxusní piškotová roláda bez mouky
Recept ještě nebyl hodnocenOddělíme bíky od žloutků.Ušleháme žloutky společně se sladidlem do pěny až "zbělá" a přidáme k nim citrónovou kůru.Ušleháme sníh s bílků a špetkou soli.Postupně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 339 kJ / 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,00 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Oddělíme bíky od žloutků.Ušleháme žloutky společně se sladidlem do pěny až "zbělá" a přidáme k nim citrónovou kůru.Ušleháme sníh s bílků a špetkou soli.Postupně…
Královská glazura alias bílková poleva, poleva na perníčky. Tradičně se vyrábí z čerstvých bílků. V našem receptu vám ukážeme variantu se sušenými bílky a vodou. Tato…
Všechny suroviny jednoduše smícháme. Do těsta můžete přidat oříšky, prostě to, co budete chtít.Těsto nalijeme do dortové formy, kterou vymažeme kokosovým olejem.Pečeme…
Do mísy prosijeme mouku, cukr, sodu, sůl, vinný kámen, promícháme. Přidáme změklé máslo (lze nastrouhat), vejce, podmáslí. Vše v míse zpracujeme lehce a rychle rukou v…
V míse smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a cukr. Přidáme mléko, vanilkové aroma, olej a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do silikonové formy na…
Do mísy vsypeme krupičku, cukr, sůl, prášek do pečiva, skořici, prosáté kakao a suchou směs zamícháme. Přidáme vejce a pomocí ručního šlehače zamícháme. Přidáme nahrubo…
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny.Přes síto přisypeme kakao, skořici a mouku s práškem do pečiva. Zpracujeme na těsto.Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na…
Jogurt necháme ohřát na pokojovou teplotu. Borůvky opláchneme a necháme uschnout.Mouku, cukr a prášek do pečiva prosíjeme do mísy. Smícháme s jogurtem a nakonec opatrně…
Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemno. Máslo necháme změknout. Do mísy nasypeme mandlovou mouku, skořici, zázvor, kypřící prášek, vyloupaná semínka z vanilkového lusku a…
Do malého kastrůlku dáme mák s vanilkovým cukrem a zalijeme 100ml mléka. Přivedeme k varu a za stálého míchání prohříváme přibližně 3 minuty, poté odstavíme z tepla. …
Pohanku zalijeme vodou a necháme stát 1 - 2 hodiny. Místo vody můžeme použít nějaké rostlinné "mléko" (rýžové, mandlové, kokosové). Namočíme lněná semínka do 2 PL vody…
Vyndáme máslo z lednice, nakrájíme na kostky, aby povolilo. Zapneme troubu na 180 ° C.Suché ingredience smícháme dohromady, přidáme mokré ingredience a dobře promícháme…
Rozinky nasypeme do misky a zalijeme je horkou vodou. Totéž uděláme i s datlemi. Mezitím ve velké míse smícháme mák, 4 žloutky, med, čokoládový extrakt a špetku soli.…
V míse smíchejte banány, cukr, vejce, olej a vanilkové aroma. Přidejte mouku, kypřící prášek, skořici a špetku soli.Připravené těsto vlijte do formy vymazané kokosovým…
Z cizrny slijeme nálev a do mixéru nasypeme všechny ingredience kromě kypřícího prášku a jedlé sody. Vše rozmixujeme na hladké těsto. Nakonec vmícháme kypřící prášek a…
Upečte korpus cca 170 C / 45 minut. Vše vyšlehejte = krém rozetřete na vychladlý korpus.A teď mango rozmixujte v hrnci na pyré a zahřejte na plotně, přidejte sáček…
Nejdříve smíchám suché ingredience - mouku s rozemletými semínky, drceným kmínem, solí a celými semínky "pro křupnutí". V druhé míse vyšlehám metlou vajíčka s olejem a…
Velkou pánev potřeme tenkou vrstvou oleje a rozpálíme (u nepřilnavých povrchů není olej potřeba). Mezitím do velké mísy prosejeme mouky, sůl a kámen. Přidáme olej a…
Ušlehat 4 bílky a na závěr přišlehat 2 PL moučkového cukru. Žloužky, cukr, olej, citronová kůra i šťáva, vanilkový cukr ušlehat do hustější hmoty - v robotu cca 10 min.…
Všechny ingredience smícháme, utvoříme kuličky, poklademe na pečící papír a vidličkou trochu zmáčkneme, aby vznikl jakoby "knoflík".Dáme péct do zlatova, při 170°C asi…
Štóla je typická pochoutka adventu v německy mluvících zemích. U nás se zabydlela díky své jednoduché přípravě, dlouhé trvanlivosti a samozřejmě také chutnosti. Tato…
Čočku a quinou uvaříme společně v jednom hrnci doměkka, vaří se stejně dlouho. Červenou čočku není třeba předem namáčet, je rychle uvařená.Poté smícháme všechny suché…
Smícháme sypké suroviny, přidáme med, vejce, olej, mrkev a jablka.Propracujeme do nelepivého těsta. Pokud lepí, přidáváme žitnou mouku do té doby, než si vytvoříme…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Jídelní rozmary slavných: Herečka Jennifer Lopéz nesnáší lososa, ujíždí na čokoládových sušenkách a nikdy neodolá kuřeti v rýži
Fytoterapeutka Monika Poledníková radí, jak na sběr a využití jarních léčivých bylinek: Jitrocel je dobrý na dýchací cesty, popenec na trávení
Osvěžující a lehký dezert jen ze 3 ingrediencí: Ovocnou pěnu zvládnou připravit i děti