Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lusk vanilkový - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Ovocné želé

Ovocné želé

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Želatinu necháme asi 10 minut nabobtnat ve studené vodě. Ovoce omyjeme a očistíme, mražené ovoce necháme v hrnci na mírném ohni lehce rozmrazit. Pak je rozmixujeme a…

Marketicka

200 min

Crème Brûlée s vanilkou

Crème Brûlée s vanilkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Jemný vanilkový krém ze smetany, cukru a žloutků skrytý pod křupavou karamelovou krustou je právem jedním z nejslavnějších dezertů. Smetanu svaříme s vanilkou, smícháme…

RubyRom

90 min

Crème brûlée

Crème brûlée

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Lahodný vanilkový krém s křupavou karamelovou krustou podáváme ozdobený lesním ovocem a snítkou máty. Krém připravíme ze smetany, žloutků a cukru v troubě ve vodní lázni…

locikagodlova

110 min

Mangovo- vanilkové tiramisu

Mangovo- vanilkové tiramisu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Ja čistím mango na tzv. anglický spôsob za pomoci polievkovej lyžice. Mango narežeme po obvode od horného stredu ku dolnému, polievkovú lyžicu vopcháme do škáry od…

Citronovozázvorový cheesecake

Citronovozázvorový cheesecake

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

KORPUS: Sušenky rozdrtíme (já robotem) a v míse rukama propracujeme s rozpuštěným máslem a mletým zázvorem. Sušenkovou hmotu napěchujeme na dno a část i do okrajů máslem…

senky

90 min

Malinový cheesecake (z remosky)

Malinový cheesecake (z remosky)

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Sušenky nalámeme, umixujeme nebo nadrtíme na strouhanku. Spojíme s cukrem a máslem. Vše dokonale promícháme a natlačíme do máslem vymazaného dna mísy Remosky (popř.…

Jurgen.k

90 min

Likér z višní

Likér z višní

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Do velkého hrnce nalijeme odměřenou šťávu, vodu, vanilkovou dřeň i lusk, vmícháme cukr. Uvedeme do varu a za stálého míchání povaříme po dobu minimálně 5 minut. Vmícháme…

Irule

35 min

Broskev Melba

Broskev Melba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a v kastrůlku povaříme s vínem, rozlomeným vanilkovým luskem, citronovou šťávou a cukrem.V jiném kastrůlku velmi krátce povaříme…

zizala

20 min

Leopardí buchta

Leopardí buchta

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do mléka důkladně rozmícháme pudink, dvě lžíce cukru, vanilkový extrakt nebo vyškrábnutý vanilkový lusk a uvaříme hustý pudink. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo,…

hosta

75 min

Piškotík

Piškotík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Piškoty (120g) si slepíme marmeládou a necháme hodinu stranou. Zbytek piškot rozdrtíme, provlhčíme mlékem a smícháme s máslem. Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií…

Mascarpone s čerstvým ovocem

Mascarpone s čerstvým ovocem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

V misce vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem dle chuti (na jednu vaničku mascarpone dávám zhruba 4 lžíce moučkového cukru). Zvlášť vyšleháme šlehačku, můžeme přidat…

Handaaa

20 min

Trdelník - LvK

Trdelník - LvK

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Z droždí, vlažného mléka a moučkového cukru (10 g) připravíme kvásek. Necháme vzejít, asi 15 minut. Máslo a sádlo vyšleháme do pěny společně se žloutky a zbylým cukrem …

Švestková povidla

Švestková povidla

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Klasická česká švestková povidla využijeme po celý rok jako náplň do koláčů, sladkých knedlíků či buchet. K dochucení použijeme vanilkový lusk a rum, díky kterému budou…

lenka-m

200 min

Pistáciový vaječný likér

Pistáciový vaječný likér

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo,…

Pravoslav

80 min

1 2 3 4 5 6 9

Marie

Nejnovější recepty Více