Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka chlebová - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Chléb s podmáslím

Chléb s podmáslím

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Tekuté a poté sypké suroviny vložíme do pekárny a nastavíme ji na program základní, velikost střední, stupeň opečení také střední. Po signálu přidáme semínka.

Grahamové housky

Grahamové housky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Program těsto. Hlídám zda těsto moc nelepí - dosypu trochu mouky, pokud se drolí, přileji trochu vody. Rozdělíme na 12 kousků a upleteme housky. Necháme na plechu…

Uzenina v chlebovém těstě

Uzenina v chlebovém těstě

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Ze všech přísad vypracujeme těsto a necháme vykynout. Vyválíme silnější plát, tvoříme rohlíky a do každého vložíme kus uzeniny.Necháme opět vykynout. Potřeme vejcem,…

Kmínový chléb ke snídani

Kmínový chléb ke snídani

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kvásek: do mísy dáme půl hrnku vlažné vody, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, kostku droždí, promícháme a dáme na teplé místo asi na půl hodiny vzejít.Do kvásku…

Ošatkový chléb II

Ošatkový chléb II

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Do pekárny dáme nejprve tekuté, potom sypké suroviny, zapneme program Těsto a necháme vykynout. Ošatku vysypeme hladkou moukou, dáme do ní zformované těsto a necháme…

Jikotka

120 min

Domácí chleba "home-made"

Domácí chleba "home-made"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

V hlubší míse smícháme pivo, žitnou mouku, sušené i čerstvé kvasnice, med a 1/2 hrnku vlažné vody. Na teplém místě necháme 1 až 1,5 hodinky kynout. Kvásek smícháme s…

Chleba z DP s bramborem

Chleba z DP s bramborem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Všechny suroviny dáme do formy pekárny, nejprve tekuté, pak sypké. Droždí a kvásek nahoru na mouku, každý do jiného rohu nádoby.Použijeme program Základní (Klasik). …

Jak dělám já domácí pečivo

Jak dělám já domácí pečivo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Ze surovin uděláme těsto i semínka můžete dát kdo má rád v pečivu (já jsem dala slunečnicové a sezamové) Necháme asi 45min kynout a pak uděláme buď chleba nebo upleteme…

Vánoční bezlepkové makovičky

Vánoční bezlepkové makovičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ať chceme, či ne, žijeme v době, kde nejen celiatici vyloučili lepek ze své stravy. Existuje pro to mnoho důvodů. Ale i tito lidé si chtějí užít Vánoce s tou pravou…

srettka

30 min

Rudlovy raženky

Rudlovy raženky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vodu se sladěnkou a droždím prošleháme, aby se kromě rozmíchání do směsi dostal i vzduch a vešleháme hladkou mouku – výsledné těstíčko je řídké a hlaďounké. Zakryté ho…

Žitný chléb podle Lucasinky

Žitný chléb podle Lucasinky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Všechny druhy mouky smícháme ve větší míse. V prostřed uděláme důlek, nasypeme sušené droždí, špetku cukru a na straně mísy nasypeme sůl. Vodu ohřejeme, vmícháme melasu…

Dobré rohlíky k snídani

Dobré rohlíky k snídani

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté , sypké a zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého dílu vyválíme rohlík nebo jiný tvar pečiva.…

1 2 3

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více