Chléb s podmáslím
Recept ještě nebyl hodnocenTekuté a poté sypké suroviny vložíme do pekárny a nastavíme ji na program základní, velikost střední, stupeň opečení také střední. Po signálu přidáme semínka.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tekuté a poté sypké suroviny vložíme do pekárny a nastavíme ji na program základní, velikost střední, stupeň opečení také střední. Po signálu přidáme semínka.
Suroviny dáváme do pekárny poslupně jak je to napsané, peču to jako velký chleba klasik. Dá se samozřejmě upéct i v normální troubě.
Program těsto. Hlídám zda těsto moc nelepí - dosypu trochu mouky, pokud se drolí, přileji trochu vody. Rozdělíme na 12 kousků a upleteme housky. Necháme na plechu…
Ze všech přísad vypracujeme těsto a necháme vykynout. Vyválíme silnější plát, tvoříme rohlíky a do každého vložíme kus uzeniny.Necháme opět vykynout. Potřeme vejcem,…
Kvásek: do mísy dáme půl hrnku vlažné vody, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, kostku droždí, promícháme a dáme na teplé místo asi na půl hodiny vzejít.Do kvásku…
Do pekárny dáme nejprve tekuté, potom sypké suroviny, zapneme program Těsto a necháme vykynout. Ošatku vysypeme hladkou moukou, dáme do ní zformované těsto a necháme…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak je napsáno, program Klasik, kůrka střední, velikost větší. Po pípnutí přidáme semínka a česnek.
V pekárně jsem si upekla chléb: program normální, střední bochník, světlá kůrka (nehorkovzdušná střední). Pokud by jste chtěli bez pekárny, zadělejte kvásek a potom…
Den předem umícháme rozkvas. Všechny suroviny spolu dobře promícháme a zakryté necháme v teple místnosti 12-14 hodin kvasit.V nepřilnavém hrnci rozpustíme drobně krájené…
Po zaznění zvukového signálu přidat 100 g na kostičky nakrájeného salámu vysočina. Program KLASIK, velikost II, kůrka střední.
Do pekárny dáme tekuté suroviny a pak sypké. Program těsto. Po vykynutí nakrájíme na malé kousky, rozválíme, dáme plátek sýru, zabalíme a necháme asi 20 min vykynout.…
Do pekárny vložíme tekuté suroviny, poté sypké. Nakonec pekařské droždí. Pekárnu nastavíme na program rychlý.
V hlubší míse smícháme pivo, žitnou mouku, sušené i čerstvé kvasnice, med a 1/2 hrnku vlažné vody. Na teplém místě necháme 1 až 1,5 hodinky kynout. Kvásek smícháme s…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny, nejprve tekuté, pak sypké. Droždí a kvásek nahoru na mouku, každý do jiného rohu nádoby.Použijeme program Základní (Klasik). …
Ze surovin uděláme těsto i semínka můžete dát kdo má rád v pečivu (já jsem dala slunečnicové a sezamové) Necháme asi 45min kynout a pak uděláme buď chleba nebo upleteme…
Na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme do větší, hlubší mísy tuk. Přidáme obě mouky, žloutek, ocet, vodu a sůl a nejlépe rukama vypracujeme těsto. Hotové těsto…
Suroviny na rozkvas dobře umícháme a necháme cca 10 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout v teple.…
Ať chceme, či ne, žijeme v době, kde nejen celiatici vyloučili lepek ze své stravy. Existuje pro to mnoho důvodů. Ale i tito lidé si chtějí užít Vánoce s tou pravou…
Vodu se sladěnkou a droždím prošleháme, aby se kromě rozmíchání do směsi dostal i vzduch a vešleháme hladkou mouku – výsledné těstíčko je řídké a hlaďounké. Zakryté ho…
Uděláme klasický kvásek a ze směsi mouky, mléka, másla a soli vymícháme těsto. Pozor na přelití kvásku, aby se "neutopil". Těsto by se nemělo lepit, po vypracování je…
Dýňové noky Rozpálíme si troubu na 200°. Máslovou dýni nakrájíme na kostičky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby do změknutí (zhruba 40 minut). Chvilku…
Všechny druhy mouky smícháme ve větší míse. V prostřed uděláme důlek, nasypeme sušené droždí, špetku cukru a na straně mísy nasypeme sůl. Vodu ohřejeme, vmícháme melasu…
V míse důkladně smícháme suché suroviny. Dále přilijeme vodu, olej a smísíme v lepkavé těsto. Necháme hodinku na teplém místě odpočinout.Troubu předehřejeme na 220…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté , sypké a zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého dílu vyválíme rohlík nebo jiný tvar pečiva.…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Kuřecí játra trochu jinak: Lehce pikantní s nivou a žampiony nebo neuvěřitelně šťavnaté v těstíčku s bylinkami
Vylepšete své dobroty a vařte jako profesionál. Otestovali jsme pro vás tekuté koření od Podravky
Obwarzanky jsou podobné preclíkům. Kroužky z kynutého těsta sypané sezamem je třeba před pečením speciálně upravit