Salát s opečenou cibulí a krůtími knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocen1. Připravíme si masové knedlíčky (na 1 porci): Umeleme si krůtí maso, přidáme k němu 1/2 až 1 lžičku olivového oleje, hořčici, lehce posolíme a opepříme. Směs rozdělíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Připravíme si masové knedlíčky (na 1 porci): Umeleme si krůtí maso, přidáme k němu 1/2 až 1 lžičku olivového oleje, hořčici, lehce posolíme a opepříme. Směs rozdělíme…
Červenou cibuli jsem marinoval v octu po dobu 30 minut. Okurku jsem překrojil podélně a nakrájel na půlkolečka. Salát překrojil na půl a potom na tenké proužky. Pečené…
Veškerou zeleninu nakrouháme.Smícháme s octem, cukrem a přidáme prosáté DEKO.Rukou mícháme a mačkáme, aby zelenina pustila co nejvíce šťávy. Dá se konzumovat okamžitě…
Listy mangoldu natrháme, tofu a uhorku narežeme na kocky, paradajky na mesiačiky, olivy na polovice. Všetko jemne premiešame. Ocot prešľaháme s olejom a soľou a…
Uvařené brambory pokrájíme na kostky, dále pokrájíme pórek, papriku na kostičky, kousek salátové okurky na kostičky (možnost i 2x okurčičky sterilizované), vejce na…
Quinou dejte vařit se špetkou soli. Vařte celkem asi 20 minut. 2 minuty před koncem vaření přidejte hrášek. Quinou sceďte a přelijte studenou vodou. Nechte vykapat. …
Vychlazenou oloupanou okurku pokrájíme na kostičky nebo nastrouháme na plátky a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný česnek dle chuti, sůl, čerstvě nasekané bylinky a…
Filé necháme rozmrazit a osušíme. Do mixéru vložíme vejce, oloupaný a nakrájený zázvor, česnek, šalotku a rybí omáčku. Rozmixujeme najemno. Přidáme kousky filé a…
V hlubší misce smícháme na kolečka nakrájené cibulky, na půlměsíčky nakrájené ředkvičky, na půlky nakrájená rajčata a na kostičky nakrájenou papriku, okurku a spolu s…
Na suché pánvi opražíme plátky mandlí.Okurku rozkrojíme podélně a nastrouháme na půlkolečka. Osolíme a necháme chvíli odstát. Tekutinu nesléváme.Přidáme ocet, olej,…
Čaj o páté. Pro mnohé z nás nicneříkající pojem, někomu se spojí s Anglií. Je to tak, je to gastronomický rituál s anglickými kořeny. Historie říká, že ho zavedla…
Spätzle uvaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a smícháme s 2 lžícemi oleje ze sušených rajčat. Necháme chvilku odležet.Zeleninu nakrájíme na malé…
Zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, promneme a necháme chvíli odstát.Okurku a karotky nastrouháme, přidáme k zelí a promícháme s nasekanou mátou a petrželkou…
Okurku, je-li nutné, oloupeme a odstraníme semínka. Mrkev a ředkev očistíme.Zeleninu nakrájíme na nudličky. Poměr surovin by měl být asi 1/3 z každé.Pažitku nasekáme a…
Křupavý bůček, prosolený a opepřený je pečený spolu s barevnou zeleninou a kousky klobásy. Ideální pokrm na večeři nebo i na posezení s přáteli. Nezapomeňte hlavně na…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Byliny v kuchyni: Pohanka prospěje cévám, srdci i trávení a ještě vás zahřeje!
Královské chutě: Princezna Kate pivo nemusí, zato si dopřeje sklenku červeného vína nebo koktejl ze šampaňského
Melta nejen ke snídani: Zdravá náhražka kávy se nemusí sladit, nejlépe chutná tradičně připravená a hotová je za chvíli