Okurkový salát podle Olgy z Rothů
Recept ještě nebyl hodnocenOkurku ponoříme na hodinu do vody, aby zmizela její hořkost. Oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a necháme na talíři hodinu stát (orosit). Vodu, která se z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Okurku ponoříme na hodinu do vody, aby zmizela její hořkost. Oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a necháme na talíři hodinu stát (orosit). Vodu, která se z…
Okurku oloupeme (nebo jenom částečně – jako na zebru), nakrájíme podélně na čtvrtiny a pak napříč na kousky. Osolíme a dáme do ledničky na 15 minut odležet. Občas…
Veškerou zeleninu(papriky,rajčata,cibuli,okurku)spolu se salámem nakrájíme na střední čtverečky do mísy, posypeme kořením(čubrica,saturejka,oregano), pokapeme olivovým…
Předem si uděláme zeleninový vývar a necháme ho vychladnout. Na pánvi opečeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu. Okurky opláchneme a několik podélných plátků si…
Maso omyjeme, nakrájíme na středně velké kostky, osolime a lehce opepříme. Sýr nakrájíme na kostky. Na špejle se napichuje nejdříve maso, pak sýr a střídavým postupem…
Omyjeme okurky a nakrájíme si je na půlky.Nastrouháme je i se slupkou do větší misky. Přidáme k nim všechna cherry rajčátka, která jsme omyli a rozřezali na půlku…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle chuti, ale spíš aby byly trošinku tvrdší. Ve velké míse si smícháme na nudličky nakrájenou šunku, čínské zelí, okurku a sýr.…
Vychlazenou očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde jí ochutíme nastrouhaným česnekem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem, zakápneme balzamikem…
Nakrájíme okurku, rajčata, papriky, vejce a cibuli na kostičky. Přidáme nakrájenou šunku a sýr. Zamícháme a přidáme jogurt, olej, tatarku, sůl a pepř.Dochutíme…
Rajčata přepůlíme, okurku a cibuli nakrájíme na kostičky, papriku na proužky.Nakrájenou zeleninu promícháme, smícháme s majolkou a chilli omáčkou, dochutíme. Podáváme…
Nakrájíme okurku i rajčata a cibuli, promícháme. Zalijeme olivovým olejem a octem. Osolíme a opepříme. Vše dobře jemně, ale důkladně promícháme.I pro tento salát platí,…
Rýžový ocet a cukr dáme do misky - poměr dle chuti, já cca 1 PL octu a 1 KL cukru, necháme chvíli stát, aby se cukr rozpustil, ochutnáme a ev. chuť doladíme, lehce…
Dle mé chutě a názoru, velmi slušná alternativa klasickému bramborovému salátu, vynikající třeba na Vánoce. Tento salát nemá kyselou příchuť, není založen na majonéze.…
Na mísu vyskládáme natrhaný salát, oloupané avokádo nakrájené na plátky, které zakápneme citronem, aby nezhnědlo, plátky okurky. Na lžíci oleje opékáme na kousky…
Brokolici bez košťálu poduste v páře, brambory uvařte oloupané v osolené vodě s kmínem.Po uvaření vyšťouchejte brambory a brokolici, lehce tyčovým mixérem rozmixujte a…
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na nudličky, červenou cibuli na kolečka a česnek na jemné plátky.Připravíme okurku. Smícháme ocet, cukr a vodu. Na mírnějším ohni vaříme…
Nejprve smícháme hladkou mouku, rozpuštěné sádlo, sůl, horkou vodu a uděláme těsto. Vodu dávám vřelou z konvice. Hladkou pšeničnou mouku můžeme nahradit kukuřičnou, bude…
Vychladlé vařené brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky nebo plátky.Omytou, očištěnou zeleninu pokrájíme na kostičky a přidáme do mísy k bramborám. Sýr buď…
Robertova hnědá omáčka: Posekanou cibuli podusíme na víně, přidáme rajčatový protlak, základní hnědou omáčku a vaříme 15 minut. Po dobu vaření sbíráme pěnu. Na závěr…
Kuřecí prso nakrojte na šikmo a pořádně naklepejte z obou stran, poté ho osolte a opepřete.Nakrájejte papriku, rajče, okurku, ledový salát, mrkev nastrouhejte nahrubo.…
Zeleninu i maso nakrájíme a nasypeme do misky.Přidáme jogurt, osolíme, opepříme. Uložíme do chladu a necháme proležet půl hodiny.
Očistíme zemiaky, budeme potrebovať 0,5kg. Dáme ich uvariť. Medzi tým ako sa varia zemiaky, pripravíme rybku. Pekáč polejeme olivovým olejom, naň poukladáme rybku,…
Jako první si nachystáme vše, čím budeme Hermelín obkládat a zdobit. Šunku a tvrdý sýr na kostičky, zeleninu, pečivo, natě.Hermelín pak rozpečeme buď v troubě, já na…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Pět možností, jak využít řeřichu: Připravte si polévku, pomazánku, salát nebo skvělý slaný koláč
Japonské sushi a hry: Co jedí sportovci v Tokiu na letošní olympiádě a co naopak jíst nesmějí?
Nejkřupavější krutony jsou ty ručně trhané. Máslo, česnek a voňavé bylinky udělají z obyčejného starého pečiva luxusní zážitek