Vepřové ragú na citronovém tymiánu
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou kýtu nakrájíme na silnější plátky a následně na kratší nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší měsíčky. Smícháme s masem a přidáme ze snítek obrané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější plátky a následně na kratší nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší měsíčky. Smícháme s masem a přidáme ze snítek obrané…
Z masa odstraníme blanky, jemně naklepeme pěstí. Připravíme marinádu, do které maso vložíme a necháme nejlépe přes noc marinovat.Maso vyndáme alespoň hodinu předem z…
Na kastrol dáme na kousky nakrájený špek nebo slaninu a necháme vyškvařit. Přilijeme 3 lžíce oleje a zpěníme cibulku. Na ní dáme orestovat očištěné a omyté fazolky,…
V hlubší misce smícháme nakrájenou cibulku, na půlměsíčky nakrájené ředkvičky, na půlky nakrájená rajčata a na stroužky nakrájenou papriku spolu s listy salátu.…
Z mouky, solamylu, žloutků a vody vyšleháme hustější těstíčko. Podle potřeby přidáme vodu, nebo mouku. Cuketu nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme vypotit. Pak…
Maso vložíme do nádoby, z obou stran opepříme a osolíme. Zalijeme trochou olivového oleje a necháme na chvilku odstát. Mezitím si rozpálíme v rendlíku oříšek másla,…
Nejprve si zvolené bylinky nasekáme na drobné kousky a smícháme s trochou oleje. Kůži na straně očištěného filetu propícháme na několika místech vidličkou (nejlépe…
V misce rozmačkáme sardinky i s olejem. Šmakoun a vejce nastrouháme na středně hrubém struhadle, přidáme bylinky a koření. Vše pečlivě vymícháme, dochutíme limetkou a…
Z kapustiček odstraníme košťál, je-li třeba, vrchní lístky a uvaříme je na páře "na skus".Tofu nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a…
Smícháme ingredience na marinádu, pečlivě prošleháme. Krkovičku nařízneme na okrajích a jemně naklepeme pěstí. Vložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny marinovat…
Fazolky zbavíme stopek a podle jejich velikost překrojíme napůl. Uvaříme na skus. Já jsem vařila v páře cca 10 minut. Po uvaření je prudce zchladíme ledovou vodou. …
Rozehřejte si troubu na 180°C Špagetovou dýni podélně rozpulte a pomocí polévkové lžíce vydlabejte semínka. Do obou polovin rozdělte očištěné stroužky z půl druhé…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Všechny ingredience na marinádu řádně promícháme. Maso dáme do marinády, promícháme a necháme asi dvě hodiny odležet. …
Lososa nakrájíme na malé kostičky a smícháme v misce s nadrobno nakrájenou cibulkou, zakapeme olejem a citronovou šťávou.Smícháme s Lučinou a dochutíme.Necháme cca půl…
Rybu nakrájíme na menší kousky, zakápneme citronem, osolíme a opepříme. Papriku i šalotky očistíme a nakrájíme. Rybu a zeleninu střídavě napícháme na špejli.Pekáček…
Mladé cukety neloupeme. Nastrouháme je na slzičkovém struhadle a zasypeme vrchovatou čajovou lžičkou soli. Promícháme a necháme minimálně půl hodiny stát v míse, aby…
Ze stehen odstraníme kůži a oddělíme od kostí (nevyhazujeme, použijeme na vývar). Žampiony nakrájíme na tenké plátky, papriku na úzké proužky.Brambory nakrájíme na cca 5…
Kotlety naklepeme, rozřízneme tak, aby vznikla kapsa, posolíme, vymažeme hořčicí, vložíme anglickou, cikánskou a kousek řepíku celeru, z jedné strany posypeme citronovým…
Steaky ze žraloka zbavíme obratlové kosti, kůže a tmavých částí masa pod kůží. Tím nám vzniknou medailonky čistého jemného bílého masa. Takto upravené maso osolíme a…
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Neloupeme! Uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.Mezitím si nakrájíme lososa na proužky, cibuli…
Filety ze pstruha i s kůží omyjeme, osušíme a na straně kůže jednou, nejlépe dvakrát opatrně prořízneme (nebude se nám kroutit). Filety osolíme, opepříme a necháme malou…
Do oleje vmícháme koření a přidáme maso. Promícháme, necháme asi hodinu odležet. Směs vlijeme do kastrolu a zprudka restujeme. Podlijeme a dusíme asi 15 minut. Pak si…
rybičku, resp.filet z ní, řádně opláchneme a osušíme posypeme vším kořením, zakápneme šťávou z půlky citronu a olivovým olejem,nakonec obalíme v hladké mouce necháme…
Já jsem vařila v pomalém hrnci, jde samozřejmě i v běžném kastrolu. Nejprve smícháme ingredience na marinádu a do ní vložíme krkovičku nakrájenou na kostky,…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Smažené makaronové koule: Americká fastfoodová specialita, do níž využijete zbytky těstovin, je kulinárním hitem
Jak na škvarkové pagáče: Slané masopustní koláčky jsou uvnitř vláčné, na povrchu lehce křupavé a úžasně voní
Užijte si sezonu pampelišek: Jak z nich připravit úžasný pampeliškový med i limonádu