Pasta Frutti de la Mare
Recept ještě nebyl hodnocenDejte vařit hrnec s vodou na špagety, přiveďte k varu, osolte - podle množství vody (asi 1/2 polévkové lžíce na tři litry), tolik vody bude potřeba na 1 balík špaget.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dejte vařit hrnec s vodou na špagety, přiveďte k varu, osolte - podle množství vody (asi 1/2 polévkové lžíce na tři litry), tolik vody bude potřeba na 1 balík špaget.…
Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku.Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu (nahrubo).Po chvilce přidáme mleté maso, česnek, veškeré koření a dusíme doměkka…
Kuře vykostíme, jemně naklepeme (přes igelit. sáček), osolíme, popřípadě opepříme.Na pánvi rozpustíme 1/2 dávky másla, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, restujeme,…
Dáme vařit vývar: kachní droby, krk a křídla dáme do studené vody a když se začne dělat pěna, sebereme ji a poté přidáme sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, 1…
Čerstvě uvařený vývar a nebo vývar zmražený přivedeme k varu.Mrkev, celer a petržel očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme do vývaru. Pozvolna necháme vařit, až je…
Mrkev, celer a petržel nastrouháme na jemno. Rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu na něm lehce orestujeme.Trochu osolíme, může být i malinko pepře, hustě posypeme…
Krůtí křídlo omejeme, dáme do tlakového hrnce s kořením a omytou a očištěnou zeleninou, paprikové stopky, podlejeme cca 1 litrem voda a vaříme cca 30 minut. Masínko musí…
Nakrajime maso na platky. Mrkev, petrzel a celer na kousky. Cesnek, jak chcete.Nakrajime cibulku a na oleji ji zpenime na pekaci na plotne. Opeprene a osolene maso…
Očištěné žaludky dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření, cibuli, sůl, kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka.Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, zaprášíme…
V kastrole rozpustíme máslo s olejem a jemně nakrájenou cibuli dohněda orestujeme.Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Jakmile je zelenina orestovaná a…
Do hrnce dáme pokrájenou slaninu (pokud je dost prorostlá, ani nepotřebujeme sádlo, pokud ne, vložíme kousek sádla) a necháme vysmažit. Poté zasypeme nadrobno pokrájenou…
Staročeské recepty mají své kouzlo a patří mezi poklady české kuchyně. Dokonalá jídla ze základních surovin, například jako tato pečená krkovička s kořenovou zeleninou.…
U nás asi neexistuje svátečnější jídlo než svíčková omáčka. Pro mnoho lidí představuje obrovskou výzvu, ačkoliv její příprava není složitá. Ve své podstatě je to…
Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem. Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1…
1.Na oleji osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, přidáme mrkev,petržel, celer a asi po 5 min. přidáme česnek a máslo a chvilku ještě orestujeme. Přendáme do pekáče. 2…
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A…
Hovězí maso dejte do hrnce. Zalijte vodou a přiveďte k mírnému varu (na mírném plameni). Takto nechte maso táhnout asi 1 hodinu a v závěru seberte z povrchu všechnu pěnu…
Na jaře je velmi vhodné osvěžit a odlehčit svůj jídelníček. U polévek to jde snadno, můžeme do nich zpracovat čerstvou zeleninu a bylinky. Z bílé ředkve a lístků řepy…
Maso osolíme, opepříme. Mrkev očistíme a postrouháme, cibuli a česnek nadrobno pokrájíme. V pánvi rozpálíme olej a mrkev s cibulí a česnekem na ní osmažíme. Do pánve…
Těstoviny si uvaříme al dente, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Do kastrůlku si dáme rozehřát máslo, na něj dáme pokrájenou cibulku a za chvilku…
Mrkev, petržel a cibuli nastrouháme na jemno. V hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu krátce orestujeme, zalijeme horkou vodou, přidáme petrželku, osolíme a…
Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v…
Maso pokrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru. Posekáme celkem najemno.Vychladlé brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme k masu. Přidáme koření, cibuli, vejce,…
Polévky jsou jedním ze základních pokrmů. Zeleninové vývary jsou plné vitamínů a chuti. Když k tomu přidáte ještě i červenou čočku, zástupce luštěnin, máte hned…
Přidáno před 30 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami