Rolovaný pomerančový dort
Recept ještě nebyl hodnocenI když dort vypadá na první pohled složitě, jedná se o poměrně rychlou a přesto efektní záležitost. Dort zvládnete připravit v mnohem kratší době, než s klasickým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I když dort vypadá na první pohled složitě, jedná se o poměrně rychlou a přesto efektní záležitost. Dort zvládnete připravit v mnohem kratší době, než s klasickým…
I když dort vypadá na první pohled složitě, jedná se o poměrně rychlou a přesto efektní záležitost. Dort zvládnete připravit v mnohem kratší době, než s klasickým…
Cibulku si pokrájíme na malé kostičky a dáme ji zpěnit na trochu oleje. Maso si naklepeme, osolíme a opepříme - položíme na cibulku, zakápneme trochou sojové omáčky a…
Pomeranče dobře omyjeme, nakrájíme na kostky i s kůrou (dávám 5 ks, z toho 2 s kůrou a 3 oloupané), namočíme do 1l vody a necháme stát v chladnu 24hod. Druhý den…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom vmícháme olej, vodu, hladkou mouku, kypřící prášek a kakao. Vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme cca 25min…
Piškoty rozdrtíme v robotu, zalijeme rozpuštěným máslem, pomerančovou šťávou a přidáme kakao. Propracujeme a rozložíme do dortové formy na pečící papír. Pruh pečícího…
Jahodová marmeláda je pro mnoho lidí ta nejoblíbenější. Ze sladkých a voňavých jahod doplněných osvěžující chutí limetkové a pomerančové šťávy vytvoříte marmeládu, která…
Budete překvapeni, jak lahodný pomerančový džem získáte. Neobsahuje žádnou pomerančovou kůru, která negativně ovlivňuje chuť v kupovaných marmeládách. Pikantní chuť…
Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidáme vodu,olej, mouku, kypřící prášek, kůru z jednoho omytého citrónu, šťávu z obou citrónu a rádně prošleháme.…
Domácí kandované ovoce nebo kůra jsou výborné jen tak na mlsání nebo coby součást moučníků. Připravit je není složité, jen trochu časově náročnější. Pokud ale máme doma…
Objevte tradiční britskou chuť s touto pomerančovou marmeládou s kousky kůry. V Anglii je velmi oblíbená ke snídani, na opečeném křupavém toustovém chlebu. Je také…
Vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a solí vyšleháme do husté pěny, přidáme máslo, kůru a šťávu a prošleháme. Zašleháme mrkev a nakonec mouku. Těsto nandáme do vymazané a…
Vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a solí vyšleháme do husté pěny, přidáme máslo, kůru a šťávu a prošleháme. Zašleháme mrkev a nakonec mouku. Těsto nandáme do vymazané a…
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Dovedete si uprostřed horkého letního dne představit lepší osvěžení, než orosenou sklenici plnou vychlazené domácí limonády? Svěží kombinace ovoce, pomerančového džusu a…
Do mixéru dáme celá vejce a cukr. Ušleháme do pěny. Přidáme mouku, prášek do pečiva, pomerančovou kůru, šťávu z jednoho pomeranče, mléko, rum a olej.Vše promixujeme do…
Korpus: V igelitovém sáčku rozdrtíme válečkem sušenky (můžeme použít i kakaové, to jest vynecháme kakao v dalším kroku). Rozpustíme máslo a přidáme ho k sušenkám.…
Křenový: Do mističky dáme všechny ingredience a promícháme.Bylinkový: Bylinky nasekáme najemno a vložíme do mističky k bílému jogurtu, zakápneme citrónem, osolíme a…
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte ji v hlubší pánvi na rozpáleném oleji, až zesklovatí. Maso pokrájejte na menší kostky a přidejte do pánve. Orestujte je tak, aby…
Fenykly očistíme, lístečky dáme stranou a bulvy nakrájíme na tenké proužky.Pomeranče oloupeme a jednolivé dílky sloupneme z kůžičky, abychom získali jen čistou dužninu…
Napřed si z dobře omytých pomerančů v teplé vodě odkrojíme pouze oranžovou povrchovou kůru a dáme ji do menšího hrnce, zakryjeme pokličkou (aby nám nevyprchaly…
Ingredience na krém vyšlehám ve vyšší nádobě do hladka a husta.Do kastrůlku pokrájíme jahody na drobno, přidáme cukr, limetkovou šťávu a kůru, přilijeme trochu vody a…
Výborný kořeněný pomerančový likér vás v ošklivém počasí příjemně zahřeje. Vodku týden macerovanou s vanilkou, badyánem a skořicí smícháme s vodou svařenou s cukrem. Po…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Škubánky s mákem jako od babičky: Posypané cukrem a zalité máslem chutnají božsky, přitom jsou levné a hotové za chvíli
Mořské řasy jako potravina budoucnosti: Patří nejen do sushi, využít je můžeme i do mnoha dalších pokrmů
Slavné české kuchařské knihy: Podle Rettigové, Sandtnerky i Kejřové se učily vařit a péct celé generace