Meruňkové knedlíky z bramborového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory uvařte a prolisujte. Až je budete mít připravené, rozprostřete prolisované brambory na pracovní plochu a nechte vychladnout.Poté rozpusťte máslo a přidejte ho k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 436 kJ / 343 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,00 g |
Tuky | 1,90 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 1,50 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 57,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Brambory uvařte a prolisujte. Až je budete mít připravené, rozprostřete prolisované brambory na pracovní plochu a nechte vychladnout.Poté rozpusťte máslo a přidejte ho k…
Pšenici a žito semeleme na kávomlýnku na hrubší šrot, vločky pomeleme jen částečně. Směs zalijeme vřelou vodou a necháme nabobtnat. Suroviny na omládek necháme pekárnou…
Těsto jsem dělala robotem. Nejdříve jsem si v kávomlýnku posekala na hrubší šrot pšenici a žito, sójové vločky jen částečně - zůstaly většinou vcelku. Vše jsem zalila…
Poměry si můžete měnit dle chuti :-) Klíčení trvá cca 3-4 dny. Obilí si namočíme přes noc. Druhý den propláchneme vlažnou vodou a dáme na talíř na mokrou utěrku…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakyryté necháme kvasit asi 10 hodin. Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme…
Alespoň 24 hodin předem si namočíme pšenici a žito. Suroviny na omládek v misce dobře vymícháme a prošleháme v hladké těstíčko, které necháme asi 45 minut kynout. …
Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).Hotový vyklepneme z formy a na…
Nejprve s předstihem namočíme zrna pšenice do vody (alespoň na 2 hodiny) a naložíme sýr. Marinádu připravíme z oleje, prolisovaného česneku, drobně pokrájené bazalky a…
Krupici namočit na 20 minut do studené vody. Uvařit ze stejné studené vody v hrnci se silným dnem. Solit po začátku varu. Vařit mírným varem asi 13-14 min za…
Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).
Namočíme přes noc do vody 100 g špaldy, druhý den ji propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka.Do hrnce vložíme jeden celer a dvě brambory, oboje nakrájené na kostičky…
Nejprve na teflonové pánvi osmahneme na kousky nakrájenou šunku nebo slaninu. V případě šunky můžeme pánev podlít trochou oleje.Jakmile šunka dostane trošku barvu,…
Suroviny na preferment dobře promícháme a zakryté v míse necháme 10-12 hodin kynout. Zároveň s umícháním prefermentu připravíme záparu – pšeničná zrna v mixéru částečně…
Než vykvasí rozkvásek, uvaříme si pšenici a měkkou necháme odkapat a zchládnout. K vykvašenému rozkvásku (ten můj byl už po 4 hodinách) přidáme zbytek surovin, smícháme…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme namočený šrot a zbytek všech surovin a opět…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Dokonalá huspenina jako ze zabijačky nahradí tlačenku. Potřebné suroviny koupíte za pár korun a snadno si ji uděláte i doma
Retro vaření s Kristinou: Upečte si vyhlášenou bábovku podle 100 let starého receptu
Když knedlíky, tak karlovarské. Zkuste je podle receptu Marie-Janků Sandtnerové!