Vánoční kynutá tvarohová štola
Recept ještě nebyl hodnocenKvásek uděláme z 50 ml teplého mléka, lžíce krystalu, droždí a lžíce mouky. Dáme na teplé místo a čekáme, až se kvasnice vzbudí!Do mísy šlehače dáme cukr moučku, vejce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kvásek uděláme z 50 ml teplého mléka, lžíce krystalu, droždí a lžíce mouky. Dáme na teplé místo a čekáme, až se kvasnice vzbudí!Do mísy šlehače dáme cukr moučku, vejce…
Jednoduché, hezké a dobré. Tak jednoduše by se daly popsat hrudky z ořechů a rozinek v kabátku z čokolády. Jejich příprava je tak snadná, že vám s ní mohou pomoci i děti…
Rozinky zalijeme rumem a necháme je chvíli nasáknout.Oddělíme žloutky a bílky. Metličkou smícháme žloutky s mlékem, hladkou moukou a špetkou soli.Bílky vyšleháme do…
Tvarohové řezy jsou jedny z nejoblíbenějších moučníků. Ať už je peče maminka, babička nebo hodná teta, nebudou na stole čekat na ochutnání dlouho. Hrnečkové odměřování…
Cuketu upotřebíte i při pečení moučníků, které budou krásně vláčné. Z jedné dávky těsta můžete připravit dva záviny, jeden plněný makovou náplní a druhý jablečnou náplní…
S podzimem přichází sezona moučníků s jablečnou náplní. Štrúdly všeho druhu milujeme pro jejich pikantní chuť. Zdejší moučník je navíc obohacen o příchuť kávy. Věříme,…
Tyto bochánky pocházejí z Yorkshire a byly známé už v 19. století. Připravují se z těsta ochuceného skořicí, do kterého vmícháme rozinky. Bochánky můžeme posypat…
Kuře a rýže je dvojice, která je dobře známá a tradiční. V tomto receptu však upečeme uzená stehna na hrušce a cibuli, kterým chuť dodá hřebíček. Rýži pak připravíme…
Kdoule omyjeme, očistíme je nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot.Slupky…
Zelí omyjeme, nakrouháme na tenké nudličky a rukou pomačkáme, aby zkřehlo.Mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme, meruňky pokrájíme na kostičky, větší rozinky můžeme…
Zelí omyjeme, nakrouháme na tenké nudličky a rukou pomačkáme, aby zkřehlo.Mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme, meruňky pokrájíme na kostičky, větší rozinky můžeme…
Tradiční velikonoční pečivo - mazanec se pekl už na Bílou sobotu aby byl nachystán na nedělní snídani. Ještě před ní ale hospodyňky šly s mazancem do kostela pro svaté…
Tvarohový mazanec uvítají odpůrci kynutého těsta. Příprava je jednoduchá a výsledek je výborný. Mazanec zůstane pod cukrovou krustou kyprý a díky tvarohu i vláčný.…
Abychom upekli krásného beránka, který bude zdobit velikonoční stůl, nemusíme hledat náročný recept. Postačí připravit klasické olejové těsto se sněhem z bílků, přidat…
Klasický kynutý velikonoční mazanec připravíme z těsta, do kterého přidáme štědrou dávku másla a rozinky. Vykynutý mazanec potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí a…
Beránek k Velikonocům neodmyslitelně patří. Upečte si třeba tohoto, který voní skořicí a jablky. Má příjemně nakyslou chuť, je vláčný a uvidíte, že se po něm jen zapráší…
Kdo by nemiloval tu sladkou vůni, která se line z kuchyně po dopečení vánočky. Zejména, když se jedná o tu na Štědrý den. S rozinkami, mandlemi, pletená z devíti pramenů…
Jedním ze symbolů Velikonoc je tradiční beránek. Receptů na něj existuje opravdu nespočet a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos připravit beránka z jablečného…
Vláčný mazanec, hojně posypaný mandlemi, plný rozinek, na Velikonoce nesmí chybět v žádné domácnosti. Dle tradic by se měl péct na Bílou sobotu, aby na Velikonoční…
Receptů na velikonočního beránka je nespočet. Jistě však ve své rodině máte takový ten jeden recept, co se dědí po babičce. A pokud ne, vyzkoušejte tento na nadýchaného…
Komu se nechce čekat na kynutí těsta na mazanec, má možnost upéct tvarohovou verzi. Díky tvarohu je těsto kypré, voní po citronu a je plné rozinek. Ze zadělaného těsta…
Tento dozlatova upečený sladký bochánek se podává na Boží hod velikonoční. Připravíme ho z kynutého těsta, které provoníme vanilkovým cukrem a ochutíme ořechy. Ořechy…
Na mazanec má každý svůj recept. Ten nejoblíbenější a samozřejmě nejlepší! I rodina autorky receptu dává přednost před ostatními právě tomu jejich. Vyzkoušejte ho a…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Je libo věneček, nebo rakvičku? Sladká retro vzpomínka na klasické české zákusky
Jídelní rozmary slavných: Nejbohatší muž planety Elon Musk kdysi utrácel za jídlo jen dolar denně, dnes miluje grilovaná žebírka
Pečeme s Ivou: Bábovka nebo kávový mazanec s kousky čokolády? Je jen na vás, jak tuto dobrotu upečete