Hovězí rizoto s červenou řepou - pro nejmenší
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso i červenou řepu nakrájíme na malé kousky, pórek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí maso i červenou řepu nakrájíme na malé kousky, pórek nakrájíme nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku…
Ryžu dáme do kastrólika, pridáme nakrájané všetko sušené ovocie a štipku soli. Zalejeme vodou nad ryžu tak, ako pri klasickom varení ryže. Varíme zakryté domäkka.Do…
Uvaříme rýži. Do wok pánve dáme nakrájené zbytky krkovičky se zbylou šťávou, přidáme mraženou zeleninu, chilli a necháme dusit, dokud není zelenina skoro měkká. Pokud…
Na oleji orestujeme na tenké plátky nakrájané stonky zeleru.Pridáme narezané podpňovky (václavky) a za stáleho miešania cca 2 min restujeme.Prisypeme ryžu, pridáme…
Na masle krátko opražíme ryžu, pridáme kari, korenie a soľ, zalejeme vodou a dusíme domäkka. Necháme vychladnúť.Vychladnutú ryžu načechráme vidličkou, pridáme na malé…
V uzavíratelné větší misce promícháme všechny ingredience na marinádu - česnek prolisujeme, zázvoru nastrouháme 1 lžíci, jablko a cibuli oloupeme a nastrouháme najemno.…
Na suchej panvici na slabom plameni za stáleho miešania opražíme šafránové vlákna (krátko, asi 2 minúty, kým sa nerozvoňajú). Vlákna vyberieme do hrnčeka a ihneď…
Maso a cuketu nakrájíme na kousky, pórek nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka…
Na oleji orestujeme na malé kocky nakrájané mäso. Pridáme narezanú papriku a paradajky, ryžu, vetvičky tymiánu, pretlak a nesekaný cesnak. Osolíme, okoreníme, podlejeme…
Cuketu okrájíme a nakrájíme na kousky, mangold nakrájíme. Pórek nakrájíme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a pórek na mírnějším plameni orestujeme. Přidáme cuketu,…
Očistenú tekvicu nakrájame na kocky asi 2x2x2 cm. Papriku narežeme tiež na malé kúsky.Na oleji opečieme kuracie stehná z oboch strán. Vyberieme ich von a na výpeku…
Uvaříme rýži.Osmahneme cibulku a přidáme k ní nakrájené vepřové maso.Přidáme rýži, ochutíme.
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu a krátko osmažíme. Pridáme mletú papriku, korenie a soľ, zalejeme vodou a dusíme na pomalom plameni.Tofu…
V pánvi rozehřejeme olej s máslem a zpěníme na něm jemně nasekanou cibulku. Po chvilce přidáme nasekaný česnek a na kousky pokrájené žampiony. Když žampiony zezlátnou,…
Filety lososa osolíme, potřeme hoisin omáčkou smíchanou s vínem a v uzavřené misce necháme v chladu marinovat. Nejlépe je, když marinujeme do druhého dne, ale pokud…
Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semeníky a žebra a dobře omyjeme, z rajčat seřízneme ostrým nožem vršky, dužinu vydlabeme lžičkou a prolisujeme ji. Rajčata a…
Cibulku nakrájíme najemno, smícháme s masem, rýží (sůl a pepř). Papriky nahoře seřízneme, odděláme z vršku jadřinec. Papriky naplníme nádivkou, na náplň dáme plátek…
Do vody na přípravu rýže přidáme šafrán a uvaříme ji obvyklým způsobem. Jablka zbavíme jadřinců a neoloupaná nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme 2/3 másla…
Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se…
Nadrobno nakrajanu cibulu udusime na troche oleja aby bola zlata a vonava. Do misy dame mlete maso a vylejeme nan cibulku aj s tukom. Pridame vajicko a 4 plne lyzice…
Nejprve uvaříme řepu. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, anýz a neoloupanou řepu. Vaříme pod pokličkou asi 1 hodinu. Během…
Kapustové listy si spaříme a odřízneme košťál. Bábovkovou formu si vymažeme olejem a listy rozložíme na dno a stěny formy. Na oleji si osmahneme cibulky, přidáme houby…
Pohánku opláchneme vodou a zalejeme vriacou vodou. Prikryjeme a zabalíme do perín ( palónu ). Necháme 30 min odpočívať. Ryžu opláchneme, zalejeme vodou, osolíme,…
Všechny suroviny na vývar očistíme, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou (lehce nad uroven masa), přivedeme k varu, ztlumime na minimum a pozvolna vaříme 1…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Dobrota z jednoho pekáčku: Květákový nákyp s těstovinami a kuřecím masem je ideálním jídlem pro celou rodinu
Ladislav Špaček o správné etiketě, nejen u stolu: Nesrkáme, nemluvíme s plnými ústy a u stolu nikdy nepoužíváme párátko, říká
Stůl Krále Slunce zdobily kila masa. Jak se jedlo ve Versailles a co platilo za největší pochoutku?