Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Recept ještě nebyl hodnocenJídla z jednoho pekáčku jsou hodně oblíbená ve dnech, kdy nemáme moc času pobývat v kuchyni, a přesto potřebujeme nasytit rodinu výživně a chutně. Recept na kuřecí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 250 kJ / 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 50,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jídla z jednoho pekáčku jsou hodně oblíbená ve dnech, kdy nemáme moc času pobývat v kuchyni, a přesto potřebujeme nasytit rodinu výživně a chutně. Recept na kuřecí…
Šťavnaté kuřecí maso, listový špenát a jemná smetanová omáčka se sýrem je skvělá kombinace, která téměř vždy chutná výtečně. Když k tomu přidáte jako přílohu zlatou…
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.Když se víno odpaří přidáme…
Na pánev dáme olivový olej a nakrájíme na jemno šalotku (cibuli) a dáme do pánve. Až šalotka zesklovatí, přidáme rýži. Nejlépe kulatozrnnou, vhodnou na rizoto, má hodně…
Maso dáme do studené vody (tím bude vývar silnější). Chceme-li maso na omáčku, dáme do vařící vody (maso se zatáhne a zachová šťavnatost). Přidáme celý pepř (v sítku),…
Těstoviny ve vroucí vodě uvaříme dle návodu na obalu. Nakrájíme kuřecí prsa na čtverečky a vložíme na olej, až maso zbělá přdáme na drobno nakrájený špenát. Asi po 2…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Klasickou snídaňovou omeletu zná snad každý. Pokud ji však chcete trošku ozvláštnit, vyzkoušejte ji připravit na marocký způsob. Omeleta s rajčaty krásně voní po šafránu…
Do tajine (keramická nádoba Tajine, která je vyrobená z glazované hlíny, se špičatým tvarem víka jež zajišťuje optimální cirkulaci páry) dáme nasekaný česnek. Na něj…
Maso nakrájíme na šikmé proužky, osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Cibuli a papriku nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a rajčata na větší kousky.V pánvi (nejlépe…
Maso opláchneme, osušíme a prohlédneme, aby nezůstaly úlomky kostí. U každé porce asi 4x nařízneme nebo lépe nastřihneme šlachu po obvodu masa a svážeme každou porci…
Kuřecí řízky omyjeme,pokrájíme na menší medailonky a každý osolíme, opepříme a vtlačíme do něj nadrobno pokrájený tymián.Plátky obalíme v hladké mouce a na másle…
I bezmasý pokrm může být výživný, pikantní a oku lahodící. Arborio je druh japonské rýže pěstované v Itálii. Má kašovitou konzistenci, přesto zůstává při vaření pevná na…
Chřest omyjeme, spodní část odkrojíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu a spolu s hráškem uvaříme do měkka. Osolíme a opepříme. Chřest scedíme a propláchneme…
Propláchněte rýži a několikrát vyměňte vodu, dokud z rýže neteče čistá voda, poté nechte rýži 30 minut nasáknout ve vodě. Sceďte a dejte na stranu, dokud na ni nepřijde…
Porce masa na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a ovážeme potravinářským provázkem. Obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a po obou stranách maso…
Kořenící směsi jsou velmi individuální záležitost, neboť každému chutná něco jiného. Někdo se spokojí s kupovaným kořením, někdo si svou příchuť pracně a dlouho testuje…
Minimálně na hodinu (raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme.Opečeme je na olivovém oleji,…
Vychutnejte si exotickou chuť lahodného kuřete na kari, doplněného čerstvými žampiony a šafránovou rýží plnou sladké mrkve a rozinek. Užijte si bohatou kombinaci koření…
NESOLIT! V širším, těžkém kastrole na másle a morku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme suchou (nepranou) rýži a necháme ji zesklovatět (3-5 minut) …
Nejdříve dáme vařit nudle podle návodu. Šafrán namočíme do trošky horké vody. Maso nakrájíme na kousky, stejně cibulku, žampiony a papriku. Na rozpálenou pánev s trochou…
Den dopředu si maso nakrájíme na nudličky a dáme je do misky. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, oregano a římský kmín-zhruba 1/4 lžičky, raději méně. Osolíme za…
Nakrájené mango, jogurt, kardamon a šafrán (předem zalitý troškou horké vody, aby se uvolnilo aroma) dáme do mixéru nebo do nádoby od tyčového mixéru a mixujeme. Já…
Tapiokové perličky propláchneme a namočíme nejméně na 2 hodiny do studené vody (lze i přes noc). Namáčecí vodu slijeme, tapioku přendáme do silnostěnného hrnce, zalijeme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Co se zbytkem uvařené rýže? Okamžité zchlazení zabrání množení nebezpečné bakterie
Telecí rosol, žloutkové fleky i kuře s kečupem. Na čem si rád pochutnával Vlasta Burian?
Dokonale krémová polévka chowder je skvělým jídlem ze zbytků, které zahřeje i zasytí. Se sýrem a slaninou je nejlepší