Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenOvocné knedlíky z bramborového těsta můžete plnit libovolným pevnějším ovocem, ale tou pravou klasikou jsou pro většinu z nás švestky. Švestkové bramborové knedlíky, na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ovocné knedlíky z bramborového těsta můžete plnit libovolným pevnějším ovocem, ale tou pravou klasikou jsou pro většinu z nás švestky. Švestkové bramborové knedlíky, na…
Velmi jednoduchý litý koláč, který zvládne i naprostý začátečník. Pokud nesypeme koláč drobenkou, pak je dobré pokládat ovoce řeznou stranou dolů, aby jeho šťáva…
V tomto koláči se skvěle doplňuje chuť švestek a máku, na povrchu příjemně křupne máslová drobenka. Těsto připravíte rychle a jednoduše a navíc do něj není potřeba žádné…
Žloutky utřeme s cukrem a povoleným máslam do pěny, přidáme mouku s kypř. práškem a mléko dle potřeby, nakonec sníh z bílků. Těsto by mělo bát né moc tekuté, aby ovoce…
Pěry jsou velké nadýchané ovocné knedlíky, lehoučké jako pírko, pocházející z Valašska a Slovácka. S tímto receptem si tuto skvělou dobrotu zvládnete připravit i u vás…
Cukr ušleháme s vejci, postupně přidáváme olej, mléko a banán, na kousky pokrájený. Nakonec přisypeme mouku se sodou.Nalijeme na plech s pečícím papírem. Posypeme omytým…
Celý rok se těšíme na podzimní úrodu švestek. Sladké švestky jsou oblíbenou náplní koláčů a mák k nim bezpochyby patří. Tato kombinace ve spojení s nadýchaným těstem…
Přípravu bramborových knedlíků si můžeme usnadnit s použitím instantního těsta. K němu přidáme tvaroh, který nám do těsta dodá vláčnost a bílkoviny a pak už jen balíme…
Koláč z těsta, které se chuťově blíží klasickému kynutému koláči, ale s mnohem kratší dobou přípravy. Obložený švestkami a bohatě zasypaný drobenkou bude určitě…
Hledáte inspiraci na dobrý, ovocný koláč? Tento vám bude určitě chutnat. Tvoří ho nadýchané, piškotové těsto, spoustu vašeho oblíbeného ovoce a bohatá vrstva drobenky…
Odzkoušený recept na kynutý koláč se švestkami, kde za vás velký kus práce udělá domácí pekárna, která těsto připraví. Vláčný koláč, posypaný křupavou drobenkou a…
Přestože jde o velmi jednoduchý a rychlý recept, výsledek je výborný. Křehké listové těsto potřené jemnou, tvarohovou náplní, šťavnaté švestky a křupavá vrstva zlaté…
Máte přebytek švestek či jiného ovoce? Připravte si tento rychlý koláč s drobenkou. Je bez kynutí a příprava tak zabere jen chvíli. Do drobenky můžete přidat skořici,…
Do mísy vsypeme prosátou mouku smíchanou se solí. Doprostřed uděláme důlek a vsypeme do něj droždí, které trošku pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka a necháme…
Změklé máslo s vejci a cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko a mouku, smíchanou se špetkou soli a kypřícím práškem. Vše ušleháme a vlijeme na velký plech s vyšším…
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny, pak vmícháme mouku s kypřícím práškem a zředíme kefírem.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a poklademe nakrájenými a…
Klasické buchty, které všichni milujeme. Nelitujeme námahy a švestky vždy vypeckujeme. Náplň můžeme přichutit skořicí nebo přidat ke švestkám mák s cukrem. V každém…
Do vlažného mléka dáme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek.Do mísy prosijeme mouku, přidáme kvásek a ostatní přísady a vypracujeme pružné těsto. Necháme asi 40 minut…
Cítíte tu sladkou vůni švestek, máku a vařených brambor? Že vám to připomíná dětství u babičky na chalupě? Tak neváhejte a připravte si i vy doma tyto skvělé bramborové…
Máme-li uprostřed léta chuť na rychlý, lehký a osvěžující moučník, pojďme si připravit jogurtovo-tvarohový koláč se švestkami. Ovoce můžeme obměňovat podle sezóny, nesmí…
Receptů na kefírové moučníky jsou desítky, jedno je ale všechny spojuje - díky kefíru jsou příjemně vláčné a nedrobí se. Doplnit je můžeme ovocem podle vlastní chuti a…
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to…
Z osoleného mléka a krupičky uvaříme kaši. Ještě teplou vyklopíme na vál a přidáme vajíčko a mouku.Zaděláme těsto, je krásně vláčné. Uždibujeme kousky, utvoříme…
Koláčovou formu nebo remosku o průměru cca 30 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.Mouku, cukr, kakao a kypřidlo smícháme v míse a…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Konjakové těstoviny jsou hit. Neobsahují skoro žádné kalorie ani tuky, zato jsou bohaté na vlákninu a pomáhají s hubnutím
Moučníky jako od babičky: 10 osvědčených tipů a triků pro dokonalé pečení
Kardinálské řezy jako z vídeňské cukrárny: Lehounký sněhový moučník, do kterého využijete sezónní ovoce