Vepřová panenka po holandsku
Recept ještě nebyl hodnocenOpečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou se stane jistě vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 322 kJ / 77 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,30 g |
– cukry | 0,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Opečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou se stane jistě vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm…
Jedna z nejznámějších zahraničních polévek. Cibule je vždy dostupná zelenina, takže vykouzlit z ní oblíbenou polévku není složité ani drahé. Zapečené sýrové krutony…
Pravé italské risotto na vás čeká krok po kroku v tomto originálním receptu. Můžete ho využít jako luxusní přílohu, nebo klidně jako lehký kompletní pokrm. Možnosti…
Jemné rizoto krémové konzistence provoněné parmezánem ocení každý milovník italské kuchyně. Připravte ho ozdobené blanšírovaným zeleným chřestem a posypané parmezánem a…
Houbové rizoto italského typu je šťavnaté a krémové. Víno přidejte hned na začátku, ještě před vývarem, aby mělo čas rozvinout své chuťové vlastnosti a ještě lépe…
Z oleje, vína, soli a jemně pokrájené petrželky / bazalky / připravíme marinádu, do které naložíme očistěnou hlívu, zbavenou nožiček. Necháme 1 hodinu marinovat a…
Kapr je neodmyslitelnou součástí tradičních českých Vánoc, ale pochutnáme si na něm kdykoliv během roku. Můžeme ho pro změnu upéct na cibuli a podlévat bílým vínem.…
Kuřecí plát si rozložíme, posolíme a jemně posypeme mletým pepřem. Pak posypeme polovinou bazalky (čerstvou nakrájíme na kousky) a poklademe salámem. Na něj rozložíme…
Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze…
Nejdrive dame jatra do misky, zalijeme mlekem a nechame asi 30 minut stat.Mezitim si dame do vetsiho sacku mouku, pepr a sul a dukladne protrepeme.Po 30 minutach…
Kapra očistíme, zbavíme šupin a šikmo od páteře přes boky uděláme pár zářezů skoro až ke kostem. Kapra osolíme a posypeme rybím kořením i do zářezů, i zevnitř a necháme…
Maso omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, mírně osolíme a okořeníme kořením. Necháme v chladu asi dvě hodiny odpočívat. Z vejce, mouky, sýra, vína, soli si připravíme…
Máte-li rádi krémové polévky, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Bramborovo-pórkový krém je opravdu hutný a tak nebudete potřebovat druhý chod. Samozřejmě nesmí…
Z horních stehen odstraníme kůži, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v kastrolu z obou stran na jedné lžíci oleje.Maso vyndáme z kastrolu přidáme druhou lžíci…
Na olivovém oleji orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme, lehce zaprášíme čerstvě mletým pepřem a přidáme kari pastu či kari koření a kurkumu. Ještě…
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Dejte vařit hrnec s vodou na špagety, přiveďte k varu, osolte - podle množství vody (asi 1/2 polévkové lžíce na tři litry), tolik vody bude potřeba na 1 balík špaget.…
Mäso nakrájame na rezance, premiešame s korením - nešetríme, pokvapkáme olejom, dáme odležať do chladničky, najmenej 2 hodiny.Potom hodíme na olej, opekáme, osolíme,…
Z utřeného česneku, trochy soli a ostatních surovin vytvoříme marinádu, do které nejlépe na noc vložíme filety lososa. Na rozpáleném oleji je pak ze všech stran opečeme.…
Pasta al pomodoro je klasické italské jídlo z těstovin, rajčat, olivového oleje a bazalky. Vyzkoušejte ho připravit podle tohoto receptu a jistě si toto svěží a…
Ochutnejte jedno z typických jídel italské kuchyně, jemné lahodné krémové rizoto, obohacené o intenzivní chuť sušených rajčat. Užijte si toskánskou inspiraci a nechte se…
Sametově jemná smetanová omáčka s hříbky, čerstvě přinesenými z procházky v lese, je lehce dochucená bílým vínem. Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a před…
Maso i sádlo (tučné složky by mělo být 25 – 30%) nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, které pak pomeleme na střední šajbě mlýnku na maso předem minimálně ½ hodiny vychlazeného…
1. Panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na troše oleje dozlatova. Vyjmeme a uchováme v teple. 2. Do stejné pánve vlejeme víno a necháme zcela…
Přidáno před 21 minutami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27