Upečte si pravý kváskový chléb v chytré domácí pekárně Sana
16. 10. 2013 Historie a zajímavosti
Že moderní průmyslový chléb obsahuje několik desítek technologických chyb, o tom již dnes mnoho lidí nepochybuje. Ale co ti, kteří se s nezdravými chleby neradi smiřují?
Že moderní průmyslový chléb obsahuje několik desítek technologických chyb, o tom již dnes mnoho lidí nepochybuje. Ale co ti, kteří se s nezdravými chleby neradi smiřují?
Na českém trhu je široká nabídka nejrůznějších druhů domácích pekáren. Ne vždy je ovšem jistota, že chléb, který v nich připravíte, bude zaručeně dobrý a zdravý. Před deseti lety se u nás začaly objevovat první domácí pekárny, bohužel však pouze pro nezdravé pečení. To bylo impulsem pro českého makrobiotika Otu Reisse, který se již několik desítek let věnuje nejen teoretickému, ale také praktickému zkoumání makrobiotického životního stylu. Rozhodl se zaměřit na nedořešené programy různých pekáren a vzal je jako výzvu pro nové pekárny budoucnosti. Nyní přichází na trh nová domácí multifunkční pekárna Sana, ve které je pečení domácího chleba hračkou. Chléb lze připravit rychleji, zdravěji a levněji.
Domácí pekárna Sana má 7 plně nastavitelných programů – 4 programy na pečení, 1 program na výrobu marmelády a 2 programy na vícestupňové kvašení. První 3 programy na pečení chleba mají nastavitelné hnětení i kynutí ve dvou fázích a pečení dokonce ve třech fázích. Pro každou fázi kynutí je možné nastavit teplotu od 20 do 50 stupňů Celsia a čas až na 5 hodin. To znamená, že celkově může chléb kynout až 10 hodin. Delší doba kynutí je jednou z podmínek při výrobě kváskového chleba. Pro fázi pečení je možné nastavit teplotu od 50 do 230 stupňů Celsia v délce 2 hodin ve třech fázích. Celková doba pečení tedy může být až 6 hodin. Správný kváskový chléb se peče pomalu a při nižších teplotách.
Domácí pekárna Sana je skvělá v tom, že uspokojí jednak ty uživatele, kteří chtějí pouze kváskový chléb, nastaví si jeden program a nic dalšího neřeší, a pak také ty, kteří chtějí experimentovat a v tom případě mají velmi široké pole působnosti. Ačkoli je Sana především pekárnou určenou pro domácí pečení chleba, umí připravit i řadu dalších pokrmů, které s pečivem nemají nic společného.
Doma si zdravě můžete upéct nejen kváskový chléb, ale můžete si připravit i vařené těsto, klasické i probiotické jogurty, kefíry a acidofilní mléka, marmelády, vyzkoušet sójové sýry Tempeh, Natto či přírodní sladidlo Amasaké. Pochutnáte si na čerstvém sádle, škvarcích nebo si upečete šťavnaté maso a ryby.
Domácí pekárna Sana nabízí:
- Pečení bez potřeby jakékoliv chemie nepřirozených náhražek a kypřidel
- Možnost výroby přírodního kvásku
- Ruční řízení rychlohnětení
- Možnost hnětení čistých žitných těst
- Nastavitelné teploty pro kvasné procesy jako tradiční kvásek, jogurty, sýry, slady
- Automatické řízení kvasných teplot
- Dvoufázové kvašení pro tradiční kváskové pečivo
- Dvoufázové pečení
- Možnost ohřevu potravin
- Výběr nerezového příslušenství
- Pečení bez hnětačů
- Nízká spotřeba – na velký 1,5 kg chleba je spotřeba energie přibližně za 2 Kč
- Jemné pečení v páře
Více informací naleznete na stránkách www.sanapekarna.cz nebo se dozvíte na telefonním čísle +420 386 351 961.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak vyšlehat pořádný sníh z bílků? Na tyto osvědčené rady se můžete spolehnout!
Našli jste nový recept na výbornou buchtu,… Číst více
Jak založit žitný kvásek. Stačí k tomu jen dvě suroviny
Kvásek většinou zakládáme z žitné celozrnné mouky. Ta obsahuje části obalů zrna, na kterých je největší výskyt spících spor potřebných mikroorganismů… Číst více
Jak upéct kváskový chleba. Provedeme vás postupem krok za krokem, aby byl správně nakynutý
Kváskový chléb je fenoménem naší doby. Voňavý, chutný, dlouho výborný, prostě takový, jako se pekl a prodával běžně, kdysi dávno. Jak ho upéct, aby… Číst více
Retro moučník: Upečte si tu nejlepší omeletu jako od babičky!
Do zlatova opečená, nadýchaná piškotová omeleta… Číst více
Čokoládová poleva ganache: Naučte se ji dělat jako profík a vaše dorty budou luxusní!
Kdo by nemiloval čokoládu a šlehačku? Když se… Číst více
Holka u plotny radí: Bílkovo-máslový krém je lehký, přesto luxusní. Jak ho mít perfektní?
Samotné vyšlehané máslo s cukrem je na vás moc… Číst více
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků - rady pro začátečníky
V mnoha receptech narazíte v postupu na požadavek vyšlehat pevný sníh z bílků. Nabízíme rady pro začátečníky, jak to zvládnout hned napoprvé a… Číst více
Jak připravit karamelovou polevu. Vyzkoušejte postup podle videa
Také milujete karamel nebo karamelovou polevu, ale ještě jste ji sami nevyráběli nebo vyráběli a nepovedla se? Naše návodné video vám ukáže jak na to… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Co s nadbytkem vařených vajec po Velikonocích? Můžete je naložit jako utopence nebo použít ve studené i teplé kuchyni
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 12 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Komentáře
16. 3. 2014 14:27