Královské spirálky s chutnou barevnou kůrčičkou
Recept ještě nebyl hodnocenVinnou klobásu zatočíme do tvaru "spirálek" a pak je přichytíme špejlemi.Zázvor i mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme.Mezitim z vajec, jogurtu (nebo zakysané smetany),…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vinnou klobásu zatočíme do tvaru "spirálek" a pak je přichytíme špejlemi.Zázvor i mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme.Mezitim z vajec, jogurtu (nebo zakysané smetany),…
V kastrolu, ve kterém budeme vařit polévku, rozpálíme olej a dáme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli, na plátky česnek a zázvor. Necháme orestovat cca 2 min. Přidáme…
Do misky dejte jogurt, papriku, tandoori masalu, mleté chilli, zázvor, česnek a římský kmín a dobře promíchejte. Do velké mělké skleněné nebo keramické misky dejte…
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a iba ho rozpučíme plochou stranou noža. Hokkaido tekvicu očistíme, vyberieme jadierka a vlásočky a nakrájame ju na…
Tekvicu očistíme, vydlabeme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Očistené jablko tiež ošúpeme a nastrúhame, uvarené vajíčka olúpeme a pokrájame na kocky.Majonézu…
Mrkev, celer, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Květák rozebereme na malé růžičky, žampiony nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme trochu oleje a osmažíme slaninu…
Dýni uvaříme společně s nastrouhaným zázvorem doměkka.Uvařenou dýni zahustíme moukou a rozmixujeme.Povaříme a dochutíme solí.Podáváme ozdobené valašskou kyškou.
Kuřecí nudličky osmahneme na lžíci oleje, vyjmeme z pekáčku a uděláme si omáčku: Zázvor a česnek nastrouháme, přidáme k tomu špetku soli, kari, koriandr, rajčatový…
Připravíme pekáč, nebo větší kastrol, který může do trouby. Na oleji orestujeme smotky skořice a cibuli nakrájenou na větší kusy. Přidáme česnek nakrájený na plátky,…
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku. Přidáme čočku, promícháme a přidáme kurkumu, muškátový oříšek a jemně nakrájenou mrkev.Promícháme a…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek na plátky. Zázvor nakrájíme na plátky a ty překrojíme na tenčí nudličky. Košťál brokolice a mrkev nakrájíme na…
Maso nakrájet na plátky, poklepat paličkou, osolit,opepřit a pomazat z obouch stran směsí z čertsvého i mletého zázvoru a hořčice. Na rozpálené pánvi s troškou oleje…
Játra nakrájíme na menší kostky, opepříme. Řepu a zázvor nakrájíme na plátky a z obojího asi třetinu dáme stranou. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme zpěnit do kastrolu. …
Očištěnou dýni a bramboru uvaříme doměkka, dosolíme, opepříme, strouhneme kousek zázvoru a trošičku limetkové šťávy. Rozšťoucháme s malým kouskem másla na pyré.Mezitím…
Tekvicu rozrežeme na mesiačiky, rozložíme ich na plech, zľahka posolíme, posypme čiernym korením, pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na maxime asi 20 minút.…
Nasekejte zelí buďto nožem, v robotovi, v minisekáčku anebo lze nastrouhat na struhadle. Totéž udělejte s cibulí, česnekem, zázvorem a ferefonkami a vytvořte hrubou…
Žampiony oloupeme, snažíme se je osolit alespoň zevnitř a obalíme v hladké mouce. Poté je namáčíme v připraveném těstíčku a smažíme pozvolna ve vyšší vrstvě oleje. …
Nejdříve si připravte krém, aby se stihl vychladit. Kostky kandovaného zázvoru nastrouhejte na jemno a vsypte do větší mísy. Čerstvý zázvor oloupejte a nastrouhejte na…
Fazole namočíme do studené vody. Česnek najemno nasekáme a smícháme se zázvorem, olejem a pepřem. Vzniklou marinádou potřeme líčka a necháme marinovat (stačí i 1/2) hod…
Nejprve si připravíme těsto. Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a promačkáme na drobenku (já používám kuchyňský robot). Pak přidáváme ledovou vodu, dokud…
Dyňu narežeme na malé kocky. 1/3 dyne odoberieme nabok. Dužinu nakrájame na malé kocky. Zázvor, cesnak a 1 cibuľu narežeme nadrobno a opražíme na troche oleja.…
Den předem naložíme maso i citrony: citrony dobře omyjeme a nakrájíme na slabé plátky. Dáme do misky, přistrouháme čerstvý zázvor a vše zalijeme medem, sirupem nebo…
Na rozpálené sádlo dáme cibuli. Až zesklovatí, přidáme houby a zázvor.Po 10 minutách přidáme bůček. Podlejeme vodou a podusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme játra.…
Zalijte horkou vodou směs čaje, zázvoru, kajenského pepře a ostatního koření, nechte 10 minut louhovat. Přidejte med, citron - promíchejte a nakonec přeceďte.
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Pařížské rohlíčky jako cukroví s jemným krémem: S čokoládovou polevou jsou krásně vláčné a božsky chutnají
Chutě jižní Itálie: Speciální žebrácká klobása pezzente vznikla jako jídlo pro chudé
Bramborové placky se zelím jsou šťavnaté a nádherně voní po sádle. Skvěle je dochutí mletý kmín, česnek a majoránka