Zelníky nasladko
Recept ještě nebyl hodnocenVěděli jste, že zelí lze použít i do moučníku? Tradiční kynuté bochánky z Rychnovska, plněné karamelizovaným hlávkovým zelím, potřené škvařeným máslem a sypané směsí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Věděli jste, že zelí lze použít i do moučníku? Tradiční kynuté bochánky z Rychnovska, plněné karamelizovaným hlávkovým zelím, potřené škvařeným máslem a sypané směsí…
Omyté a osušené maso lehce naklepeme. Potřeme česnekem, osolíme,opepříme a zakápneme olejem. Necháme v pokojové teplotě asi hodinku až dvě odpočinout.Připravíme pánev,…
Zelné listy spaříme a necháme vychladnout. Všechnu zeleninu nakrájíme na velmi drobné kousky a povaříme v osolené vodě na skus. Přidáváme ji podle doby varu, začneme…
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a naložíme do marinády. Necháme přes noc marinovat. Všechnu další zeleninu pokrájíme na proužky nebo na kolečka. Marinovaná kuřecí stehna…
Zelí překrájíme na menší kousky a brambory na kostky. Brambory vaříme zvlášť s kmínem a troškou soli. Zelí povaříme se zbývajícím kořením. Zatím si usmažíme nakrájenou…
Maso pokrájíme na kostičky (pokud neseženete maso zadní, stačí hovězí na guláš, které je už předkrájené). Do remosky s rozehřátým olejem dáme pokrájenou cibuli, kterou…
Maso si očistíme nakrájíme na nudličky osolíme, opepříme a necháme v chladu odpočinout. Ve woku si rozpálíme olej, maso na něm zprudka osmahneme, přidáme omáčky a…
Zelí a cibuli pokrájíme,dáme do větší mísy a přidáme strouhany křen a promícháme. Ocet,deko,olej a cukr přivedeme kvaru a necháme chvily povařit. Nachystáme si…
Uzená stehna si vykostíme a maso potrháme na kousky jako sousta, cibuli si nakrájíme nahrubo a zelí pokrájíme na čtverečky, dáme do jiného hrnce, zalijeme vodou se solí…
Inspirace pohoštění - saláty s ovocem.Všechno ovoce použijeme omyté, případně oloupané, vyfiletované apod. Zeleninu vždy pečlivě očištěnou. Sušené ovoce propláchnuté…
Omytou a osušenou kachnu důkladně posypeme solí a kmínem a to i zevnitř.Kachnu položíme do pekáče, nepodléváme a přikrytou pečeme na 120 °C cca 2 hodiny.Poté vytáhneme a…
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou…
Slaninu a pečivo pokrájíme na kostičky. Slaninu dáme smažit na pánvičku a na roškvařené slanině opečeme pečivo. Do mísy dáme mouku, vejce, malinko osolíme (slanina i…
Očistíme zeleninu a česnek. Zázvor nakrájíme na nudličky, česnek na velmi tenké plátky, mrkev na julienne nudličky. Ve wok pánvi (nebo hrnci) zahřejeme olej, přidáme…
Nakrájíme zelí a kapii na čtverečky. Zelí dáme do kastrolku s osolenou vodou a octem vařit. Asi po deseti min. přidáme kapii a vaříme vše 25min.(aby zelí zůstalo…
Na oleji osmažíme cibuli a část česneku, zbytek přidáme na konci.Přihodíme mleté maso, které necháme zatáhnout.Zelí nakrájíme na nudličky a přidáme k masu, opečeme a…
Nakládané zelí je jednou z tradičních příloh v tuzemských domácnostech. Je plné vitamínů a antioxidantů. Dá se pojídat jen tak samotné, může být základem pro zelňačku…
Vymačkané zelí nadrobno nakrájet a promíchat s ostatními surovinami. Namažeme na veku a zdobíme paprikou.
Nejdříve si v hrnci na oleji osmahneme kabanos nakrájený na kostičky, potom přidáme zavařené zelí a ještě chvíli restujeme, dále přidáme prolisovaný česnek, osolíme…
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubo a zelí nakrájené na proužky.Chvíli restujeme, zasypeme paprikou,…
Ze strouhaných brambor, vejce, česneku, trochy mouky, soli a koření umícháme těsto a z něj na sádle dočervena upečeme bramboráky.Do bramboráku pak dáme lžíci teplého…
Maso osolíme a okořeníme. Na dno pekáče rozložíme sterilované kedlubnové zelí i s nálevem, na to rozložíme maso, proložíme na kolečka nakrájenou klobásou a posypeme…
Nakrouhané zelí a nakrájenou cibuli prosolíme (40 g soli) a necháme půl hodiny odležet. Po této době přilijeme 120 ml oleje, promícháme a dáme do sklenic, ale moc…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Rychlé snídaně nejen pro školáky: Ovocné lívance, zdravé kaše i vajíčkové muffiny připravíte raz dva!
Lahůdkové droždí dodá smaženému celeru jedinečnou chuť a křupavost. Na strouhanku už zapomenete
Karlovarské oplatky miloval ruský car i Mozart. Vymyslela je německá posluhovačka