Klasický ruský boršč
Recept ještě nebyl hodnocenBoršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat jinak. Společné mívají maso, zelí a červenou řepu. Ten ruský je z masa hovězího a postup tohoto receptu je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 123 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,12 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat jinak. Společné mívají maso, zelí a červenou řepu. Ten ruský je z masa hovězího a postup tohoto receptu je…
Tento lahodný pokrm pocházející z Maďarska je už i u nás v Česku jako doma. Je to díky šťavnatému vepřovému masu, které získá šmrnc přidáním kyselkavého zelí. Spolu s…
Klasická zelňačka patří mezi nejznámější a velmi oblíbené polévky. Zkusíte použít hlávkové zelí místo kysaného? Jednoduchou přípravu zvládne každý a talíř horké a voňavé…
Čerstvé zelí je jednou z těch nejdostupnějších surovin. Lze ho použít jako přílohu, ale stejně tak dobře může chutnat s čerstvým pečivem k odlehčené večeři. V zimě je…
Jestli máte rádi kuře z KFC, pochutnejte si na něm v klidu domova. Marinované kuřecí paličky obalíte v mouce a koření, osmažíte dokřupava a dopečete v troubě. K tomu…
Houba Shimeji neboli líhovec moučný je oblíbená v japonské kuchyni. S cibulkou, mrkví a zelím z ní během chvilky vytvoříte výborné jídlo, které můžete použít jako…
Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí…
Kapustu (česky zelí) nasekáme nadrobno.Na oleji necháme prasknúť rímsku rascu, pridáme cibuľu a orestujeme domäkka.Pridáme cukor a necháme skaramelizovať za stáleho…
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Zelí povaříme 10 minut v osolené vodě. Obojí scedime a dáme do většího hrnce. Zalijeme mlékem, necháme přejít varem, zahustíme…
Syrové zelí nakrájíme na čtverečky 2x2 cm a zalijeme vařící vodou, necháme 10 minut odstát a slijeme.Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme uzené maso. Můžeme…
Z mouky, vajec a vody připravíme řidší těsto, osolíme a přidáme kmín. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva.…
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a naložíme do marinády. Necháme přes noc marinovat. Všechnu další zeleninu pokrájíme na proužky nebo na kolečka. Marinovaná kuřecí stehna…
1.Nejdříve si nakrájíme zelí na hrubší nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, promícháme a necháme odležet (zelí sedne, zmenší objem). 2.Dále si nakrájíme…
Cibuli nakrájíme najemno, v hrnci ji orestujeme buď na sádle a nebo na másle.Po osmažení dozlatova přidáme zelí i s nálevem, osladíme, okmínujeme a pokud je potřeba,…
Máte rádi čalamády? Tuhle vyrobíte z několika málo surovin - nakrouhaného hlávkového zelí, nakrájené cibule a nastrouhaného křenu. Menší část můžete sníst hned a zbytek…
S pomocí pomalého hrnce můžete téměř bez práce uvařit spoustu skvělých pokrmů. Třeba ostřílenou českou klasiku, vepřo knedlo zelo, které chutná snad každému a perfektně…
Domácí prejt a kroupy dáme zapéct do trouby vyhřáté na 150 stupňů Celsia. Doba zapékání se řídí podle toho, jak má kdo rád. Někdo preferuje méně zapečené a jiný to má…
Bramborové těsto klidně můžete použít i v sáčku a nebo si vytvořit svoje vlastní těsto. Až máme těsto hotové, tak si připravíme knedlíky.Uděláme si větší placky, kde…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Na trošce oleje osmažíme cibulku, slaninu, poté…
Připravte si večeři s nádechem Asie. Vepřové nudličky, marinované přes noc v sójové a ústřicové omáčce, jsou krásně křehké a mají příjemně sladkokyselou chuť. S rýží…
Všechno smíchat dohromady a na oleji smažit malé placičky. Jako příloha čerstvá zelenina.
Z hlávky raného zelí můžeme připravit skvělý salát, který lze podávat jen tak nebo jako přílohu. Stačí zelí nakrájet a promíchat s cukrem, olejem a citronovou šťávou.…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami