Aperitiv - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Cinzano je italská značka vermutu. Receptura je tajná, ale můžete v něm cítit např. muškátový oříšek, jalovec, koriandr, pomerančovou kůru a hřebíček, jako hořčina se používá pelyněk. Podává se dobře vychlazený jako aperitiv, nebo se používá jako základ do koktejlů.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Aperitiv je malé množství alkoholu, které se podává asi 15-20 minut před servírováním jídla. Zpříjemní čekání na pokrm a zároveň nabudí chuťové pohárky. Může být lehký ve formě sektu, bílého nebo červeného vína, sladký - cinzano nebo portské víno, hořké nebo hořkosladké Fernet Stock, Becherovka. Vše se nalévá vychlazené a bez přidané vody.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 15 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Herec Harrison Ford přestal jíst maso, ale miluje jednoduše upraveného lososa s chřestem
I četníci si pochutnávali na kradených slepicích. Za první republiky se odcizení ptáka trestalo žalářem
Od jednoduchosti k dokonalosti: Jak na perfektní knedlíky s vejci? Lepší chuti prospějí sádlo i krátká parní lázeň