Asijská kuchyně je typická výraznými chutěmi a těší se mezinárodní oblibě
Asijská kuchyně je oblíbená po celém světě díky svým výrazným chutím, exotickým ingrediencím a rozmanitosti pokrmů. Je také spojována se zdravým stravováním a vědomým přístupem k potravinám. Spoustu asijských jídel se těší mezinárodnímu uznání.
Nejpoužívanější suroviny asijské kuchyně
Asijská kuchyně zahrnuje nepřeberné množství surovin a ingrediencí, ale existuje základní seznam, bez něhož se při přípravě asijských jídel jen těžko obejdete.
- Limetky,
- zázvor, koriandr, kurkuma, chilli, římský kmín,
- sójová, ústřicová a rybí omáčka,
- kari pasta,
- kokosové mléko,
- tofu,
- bambusové výhonky,
- sezamový olej,
- rýže a nudle.
Nejoblíbenější jídla asijské kuchyně
Mezi nejoblíbenější jídla asijské kuchyně patří sushi s čerstvými rybami a rýží, vonná thajská polévka tom yum, pikantní kung pao kuře z čínské kuchyně, tradiční vietnamské pho s nudlemi a hovězím masem, lahodný japonský ramen s výrazným vývarem a kuřecím masem, exotické dim sum z čínské kuchyně. Dále křupavá a šťavnatá kachna, jarní závitky či grilovaný bůček.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 30 minutami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 5 hodinami
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 16 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Je mrkvová dieta bezpečná? Tohle se stane s tělem, když mu dáte jenom oranžovou zeleninu
Domácí housky: Správně vzešlý kvásek jim dodá nadýchanost, máslo jemnost a vůni a jejich příprava není vůbec složitá
Odšťavněte si řapíkatý celer: Funguje jako afrodiziakum a pomůže i při hubnutí