Cuketa je perfektní neutrální potravinou, kterou využijete do slaných i sladkých jídel.
Ať už chceme nebo ne, cuket máme všichni vždy nadbytek, a tak není dobrých receptů, jak je zužitkovat, nikdy moc. Výhodou je, že je cuketa velmi variabilní a chuťově neutrální, a tak se dá použít skutečně kamkoliv, dokonce i do sladkých receptů.
Cuketu připravíte na grilu, v troubě i na pánvi
Podle zvoleného receptu si můžete zvolit, jakým způsobem cuketu připravíte.
- V letní sezóně bude ideální cuketa na grilu, který ale snadno nahradí trouba.
- Další možností je i pánev, která je ideální na cuketu v těstíčku nebo trojobalu.
- Moderním způsobem je poté využití horkovzdušné fritézy.
Nejoblíbenější slané a sladké recepty z cukety
Co se týče využití, cuketa najde uplatnění jak ve slaných, tak i sladkých receptech. Když pomineme, že se dá jíst cuketa samostatně, chutná také skvěle například v kombinaci s kuřecím nebo mletým masem, z čehož vznikne skvělá směs na topinky i těstoviny. Ze sladkých receptů je nejznámější asi cuketový perník, který je díky ní nádherně vláčný.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 4 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 18 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Pečivo levnější nebude. Podívejte se, jak za uplynulý půlrok vzrostly ceny
Malinová panna cotta: Italský smetanový dezert s jemnou chutí vanilky lehce zvládnete, stačí správně použít želatinu
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete