Kvásek - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Omládek je řidší drožďový kvásek, díky kterému se sníží spotřeba droždí v receptu. Delším prokvašením mouky v omládku se pak významně zvětšuje objem pečiva, zlepšuje jeho chuť i trvanlivost.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Biga je hustší italský kvásek s droždím, který zlepšuje chuť pečiva a prodlužuje jeho čerstvost. Po umíchání a vykvašení vydrží uložený v lednici 3 dny, během kterých se dá kdykoliv použít třeba do těst na focacciu, pizzu nebo ciabattu.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Přečtěte si Zobrazit více
Novoroční čočka: Víte, jak ji správně připravit a kterými bylinkami dochutit?
Rychlý levandulový sirup: Na přípravu stačí jen tři ingredience a v kombinaci s proseccem vytvoříte osvěžující letní koktejl
Prostřeno vietnamskou notou: Co se bude vařit a co nám prozradila Vietnamka Lien Quan o zásadách stolování?