Ovoce má v jídelníčku své místo. Co všechno obsahuje a kde všude se dá v kuchyni využít?
Různé druhy ovoce by měly by součástí zdravého jídelníčku každého z nás, protože obsahují řadu cenných látek. Co konkrétně obsahuje ovoce? Většinou je tvořeno ze 70 –90 % vodou a je významným zdrojem vlákniny, vitamínu C a minerálních látek.
S ovocem ale opatrně
Ačkoliv je ovoce prospěšné, měli bychom se zde řídit větičkou "Všeho moc škodí". Ovoce totiž obsahuje velké množství jednoduchých sacharidů, tedy cukru, který je zde obsažený ve formě fruktózy, s jejíž konzumací to není vhodné nijak přehánět. Velké množství ovoce by také mohlo negativně ovlivnit hmotnost.
Velké oblibě se těší mrazem sušené ovoce
Ovoce se dá zpracovat různými způsoby. Nejchutnější je jen tak samotné, ale perfektně se hodí do velkého množství dezertů, k zavařování, přípravě marmelád či zmrzlin, ale i třeba do drinků. Pokud nechcete zrovna dávat majlant za ovoce mimo sezónu, vyzkoušejte křupavé lyofilizované neboli mrazem sušené ovoce.
Předchozí 1 … 21 22 23 24 25 … 29 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlé dezerty bez pečení: Zkuste vymazlené Míša poháry nebo lehkou rybízovou pěnu
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Zeleninu můžete sít i v červenci a v srpnu. Kterou vybrat, abyste si užili bohatou sklizeň?