Šetřit, nebo nešetřit na jídle a surovinách? To je, oč tu běží
V kdekterém receptu se dočteme, že půlkou úspěchu jsou kvalitní suroviny nejlépe v biokvalitě. Ty však bývají drahé, a když v prodejně vidíme i levnější variantu, mnohdy zaváháme. Vyplatí se kupovat dražší věci? A na čem bychom šetřit určitě neměli?
Tipy, jak ušetřit při vaření
Zásada číslo jedna zní Kupujte jen to, co zvládnete spotřebovat. Pokud je kuřecí maso v akci, je to skvělé, ale bude ho chtít naše rodina konzumovat několik dní za sebou? Průzkumy ukazují, že jídlem plýtváme a zbytečně se u nás vyhazuje mnoho prošlého jídla. Přitom jen stačí změnit naše nakupovací návyky.
Velmi také ušetříte, když odbouráte polotovary. Domácí nudle do polévky místo kupovaných, vypěstované bylinky místo těch v sáčku z hypermarketu, bujón ze zbytků místo z kostky... To vše je sice pracnější, ale ve výsledku levnější (a zdravější!).
Světový den povědomí o plýtvání jídlem
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 10 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 15 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Makové mléko v obsahu vápníku předčí to kravské. Víte, jak je nejlépe doma udělat a čím se dá ochutit?
Znáte jabkance? Tyhle sladké placky nemají s jablky nic společného, jedna ingredience v nich ale nesmí chybět!
Jak na dokonalý máslový pudinkový krém: Díky jednoduchým radám bude krásně hladký a cukroví zvláční i dochutí