Časté chyby při přípravě vinné klobásy: Jak připravit pokrm bez chybičky
Vinná klobása je masný výrobek, který se vyrábí z jemně umletého vepřového nebo telecího masa, rohlíků namočených v mléce, bílého vína, soli, pepře a muškátového květu.
Bílá vinná klobása není dělená jako párky nebo špekáčky, ale prodává se v dlouhých kusech jako hadice. Je jemná a křehká, takže potřebuje opatrnou manipulaci nejen při přenosu, ale i při tepelné úpravě. Jakých chyb se přitom můžeme dopustit?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké jsou časté chyby při přípravě vinné klobásy
Poradíme vám, na co si dát pozor.
- Poškozená klobása může při pečení prasknout a obsah vytéct: Je vhodnější ji v místě trhliny oddělit, maso ve střívku stlačit k sobě a vytvořit nový konec klobásy.
- Prudce pečená nebo smažená klobása se pod tlakem roztrhne: Vkládáme ji na rozehřátý tuk a teplotu snížíme. Pomalu opékáme a hlídáme, aby se nepřipálila.
- Abychom zamezili prasknutí klobásy, můžeme ji spařit v horké vodě: Tím zachováme nejen její vzhled, ale i chuť a vůni.
- Při otáčení na plechu se dlouhé kusy potrhají: Lepší je smotání klobásy do šneků, které sepneme špejlí.
- Z popraskané klobásy může uniknout část obsahu, který se začne připalovat a klobása má hořkou příchuť: Spaříme ji nebo před opékáním poprášíme moukou.
Pokud patříte mezi lidi, kteří jsou zvídaví a rádi zkouší nové věci, zkuste si připravit vinnou klobásu doma:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 14 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 18 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 19 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Komentáře