Jak dochutit těsto na beránka. Jeho chuť vás může příjemně překvapit
Velikonoční beránek se připravuje z různých druhů těst a po upečení ho zdobíme krémem nebo polevami. Někdo má rád jen samotného beránka bez ozdobení, jen poprášeného cukrem - proto musí mít výraznější chuť.
Beránek patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům a nesmí chybět na žádném svátečním stole. Nejčastěji se připravuje z piškotového a třeného těsta, jejichž chuť je celkem fádní. Poradíme vám, jak ho dochutit, aby tomu tak nebylo.
Jak dochutit těsto na beránka
Připravíme těsto a před vložením do formy ho doladíme. K tomu se hodí:
- Nasekané ořechy, mandle nebo kokos
- Strouhaná čokoláda a tyčinky typu Margot
- Tonka fazole a semínka z vanilkového lusku
- Rum, vaječný koňak, brandy, likéry
- Kůra z citrusů - citróny, pomeranče, limetky
- Kandované, sušené a lyofilizované ovoce
- Rozinky a brusinky, namočené v rumu
- Nastrouhaná jablka, včelí med - a mnoho dalšího.
Velikonoční beránek se přidáním přísad stane dezertem, který si opravdu vychutnáte a za který se nemusíte stydět ani před nečekanou návštěvou. Z jednoduchého světlého těsta se totiž stane moučník s pestrou mozaikou barev, chutí a vůní.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 13 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 18 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 20 hodinami
Komentáře