7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Chřest, lahůdková jarní zelenina, se dá připravit na mnoho způsobů. Jeho použití je univerzální. Můžeme ho vařit, zapékat, smažit i grilovat. Připravujeme z něj polévky a využijeme ho do salátů. Hodí se do slaných koláčů a na pizzu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chřest si můžeme jednoduše koupit. Patří mezi dražší zeleninu, která se musí opatrně sklízet než se dostane na trh, protože je velmi křehká. K dostání jsou buď bílé nebo zelené výhony chřestu. Jedná se o totožnou rostlinu, rozdíl je v tom, zda se pěstuje na světle nebo ve tmě. Při nákupu vybíráme pouze svěží výhony s pevnými hlavičkami. Po nákupu je co nejdříve spotřebujeme.
2. místo
3. místo
Chřest je univerzálně použítelný, buď samotný nebo s dalšími druhy zeleniny. Na kostečky nakrájený ho můžeme můžeme využít do rizota. Podle receptu na másle připravíme cibulku, šunku, hrášek a chřest. Vše by mělo zůstat svěží a křupavé. Podáváme s bagetkou nebo jako přílohu.
5. místo
6. místo
7. místo
Chřest si získává stále větší pupularitu a i když je stále považován za luxusní pochoutku, zaslouží si, abychom si ho občas dopřáli. Můžeme vyzkoušet i velmi oblíbený recept - chřest s holandskou omáčkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 6 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 11 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 15 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 15 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vařit chřest. V kuchyni má pestré využití. Nebojte se ho
Desatero - jak používat chřest v kuchyni. Oblíbené recepty na jeho zpracování a využití
Jedlé krásky na zahradě i na balkoně: Jak pěstovat denivky, bohyšky i lichořeřišnice, které jsou krásnou ozdobou nejen do salátů
Komentáře