Co s vařeným masem z vývaru? Vykouzlete z něj další skvělé jídlo za pár korun
Vývar patří v naší zemi mezi nejoblíbenější polévky vůbec. Nedělní oběd si bez něj kdekdo neumí ani představit. Jak ale zpracovat maso, které tvořilo základ polévky? Poradíme vám, jak si z něho levně uvaříte další chod.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak použít maso z vývaru
Co dalšího z masa
Recept na masové knedlíčky do polévky
Jeden z velmi oblíbených receptů z vařeného masa jsou i masové knedlíčky, které slouží jako chutná zavářka do polévky. Na pohled trochu připomínají játrové knedlíčky a překvapí vás svou jednoduchou přípravou a výbornou chutí.
- Na knedlíčky budete potřebovat 200-250 g vařeného masa (z polévky), 1 vejce, 1/4 cibule, sůl, pepř, zelenou petrželku, housku (namočenou v mléce) a 1 lžičku hladké mouky.
- Maso a cibuli nakrájíte nadrobno (cibuli můžete nastrouhat najemno) a přidáte do mísy k dobře vyždímané housce. Smícháte s vejcem, petrželkou, solí a pepřem. Necháte chvíli stát a poté přidáte lžíci mouky.
- Tip: Těsto lze zahustit i strouhankou.
- Z těsta tvoříte malé knedlíčky, které vaříte v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch, většinou to trvá 4-5 minut.
- Uvařené knedlíčky vložíte do hotového vývaru jen prohřát.
- Tip: Knedlíčky vařte vždy zvlášť. Cibule by mohla do vývaru pustit svou specifickou chuť.
Jak si uvařit pravý hovězí vývar s játrovými knedlíčky, to vám poradí následující video-recept. Přejeme dobrou chuť!
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké udělat knedlíčky do polévky? Které jsou ty nejoblíbenější a do jakých polévek se nejvíce hodí
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky: Knedlíčky zjemní máslo a typickou chuť a vůni dodá směs koření
Čím zahustit polévky a omáčky? Jíška je klasika, ale co třeba vyzkoušet červenou čočku, pohanku nebo hrašku
Komentáře