Poradíme, co s nahromaděnými čokoládovými figurkami nebo vajíčky, na které už není chuť. Zkuste vyrobit domácí studentskou pečeť
V některých rodinách s dětmi se občas vyskytne větší množství čokoládových figurek, vajíček a jiných čokoládových pochutin, které potřebujeme zpracovat, abychom je nemuseli vyhodit.
Co se zbytky čokolády
Máme několik možností.
- Jednou a nejjednodušší z nich je nalámat figurky do ranní obilné kaše.
- Také můžeme s čokoládovými úlomky upéct třeba bábovku nebo je rozpustit na polevu. K takové polevě bychom měli přidat práškové kakao a trochu horké smetany, protože figurky jsou většinou mléčné a poleva by neměla hezkou barvu a byla by tuhá.
- V neposlední řadě můžeme z figurek a zbytků vyrobit napodobeninu oblíbené čokoládové pochoutky-Studentskou pečeť.
Jak udělat studentskou pečeť
Další z možností je vyrobit domácí čokoládu ve stylu oblíbené Studentské pečeti. Figurky rozpustíme v misce ve vodní lázni, přidáme trochu másla, práškové kakao, nasekané oříšky nebo slunečnicová semínka, drobně nakrájené želé nebo pěnové bonbony, nasekané rozinky, brusinky nebo jiné sušené (příp. kandované) ovoce, můžeme přidat i ovoce sušené mrazem. Promíchanou hmotu lijeme po lžičkách do olejem vymazaných kovových nebo silikonových formiček na cukroví. Po ztuhnutí vyklopíme.
Také můžeme hmotu nalít v asi centimetrové vrstvě na plochu vyloženou papírem na pečení nebo alobalem, který předem lehce potřeme olejem. Po ztuhnutí rozlámeme nebo napůl ztuhlé rozkrájíme na čtverečky.
Ačkoliv je to stále čokoláda, tím, že změní tvar a složení, rádi po ní sáhnou i mnozí dospělí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 19 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 22 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Cukrář Josef Maršálek radí, jak poznat kvalitní čokoládu a jak z ní připravit perfektní pařížský krém
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Komentáře