Domácí strouhání do polévky je rychleji hotové než nudle. Poradíme s postupem
Domácí strouhání je rychlejší způsob polévkové zavářky než nudle. Z tuhého těsta na struhadle připravíme drobné kuličky nebo nudličky, které po usušení můžeme uschovat pro příští vaření.
Těsto vypracujeme z hrubé mouky a vejce. Na správně připravené strouhání nepřidáváme olej ani vodu jako do jiných těstovin. Chceme-li strouhání připravit do zásoby, těsto nesolíme. Strouhání se jako každé polévkové těstoviny vaří zvlášť v osolené vodě a do polévky vkládá uvařené, aby mouka nezakalila vývar.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na domácí strouhání
Na 1,5 l vývaru potřebujeme strouhání ze 140 g hrubé mouky a 1 vejce.
- Mouku prosejeme na vál a uděláme v ní důlek.
- Do důlku rozklepneme vejce a vypracujeme hodně tuhé těsto. Čím měkčí těsto bude, tím více se bude strouhání lepit k sobě.
- Na struhadle těsto strouháme a postupně vytvořené drobky jemně oddělujeme a roztřásáme, aby se neslepovaly.
- Nastrouhané drobky rozprostřeme a necháme na vále zaschnout.
- Strouhání vaříme asi 5 minut v osolené vodě.
Tip: Opečené a podušené domácí strouhání může nahradit tarhoňu.
Začátečníkům by mohlo pomoci názorné video na přípravu domácího strouhání.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 51 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přečtěte si Zobrazit více
7 skvělých zavářek a vložek do polévek. Poradíme, jak je připravit, ochutit a podávat
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Jednou z typicky zimních a masopustních dobrot jsou škvarky. Připravit je můžete i v paneláku
Komentáře