Jak dusit kuřecí maso. Postup je velmi jednoduchý a rychlý
Kuřecí maso je křehké a jemné, zároveň je důležitým zdrojem bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Jeho příprava je snadná a rychlá, navíc velmi variabilní. Z kuřecího masa lze připravit velké množství chuťově zajímavých pokrmů.
Co je to vlastně "dušení" masa? Dušení je tepelná úprava, při které se připravuje pokrm v uzavřené nádobě v malém množství tekutiny za přítomnosti páry. Dusit můžeme v hrnci nebo v troubě. Podívejte se, jak dusit kuřecí maso.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně dusit
Velikou výhodou je, že kuřecí maso je křehké a měkké samo o sobě, proto nám dušení nezabere mnoho času.
- Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájené kuřecí maso, osolíme a zprudka opečeme.
- Orestované maso dochutíme kořením podle potřeby, pak podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso z poloviny potopené.
- Přikryjeme pokličkou a dusíme.
- Kuřecí maso je měkké, nepotřebuje tedy dlouhé dušení, ale pokud chceme zredukovat tekutinu, necháme dusit déle.
- Nakonec můžeme ještě dochutit lžící kečupu nebo zjemnit zakysanou smetanou.
Dušené kuřecí maso je vhodné dietní jídlo. V následujícím videoreceptu pro vás máme zajímavou inspiraci na kuřecí maso s dušenou mrkví a kapustou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 54 minutami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 3 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 4 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 15 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 18 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Komentáře