Věnečky výborné
Odpalované těsto patří obecně k oblíbeným a věnečky jsou taková klasika, kterou můžete jen lehce pocukrovat, dozdobit cukrovou polevou nebo třeba namočit do čokolády. Pudinkový krém pak lze nadlehčit ušlehanou šlehačkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 747 kJ / 2 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,03 g |
Tuky | 165,38 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 138,02 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Buď se věnečky mohou polít čokoládou, nebo posypat moučkovým cukrem, nebo jak jsem udělala já polít fondánem (ale ten jsem koupila jen doma si ho rozehřála a pak namáčela věnečky). Věnečky jsou měkké a opravdu výborné. Dělám je hodně na oslavy a znamým a jsou ihned pryč :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2024 07:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 6 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 9 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 11 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 14 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
vladhn uvařila před 12 minutami
Velice pikantní utopenci jen pro otrlé
zutro uvařil před 18 minutami
Pohár ze zakysané smetany a pudinku bez vaření
Moanka uvařila před 1 hodinou
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
RabaRoman uvařila před 2 hodinami
Sirup z květů černého bezu
Mishishe1 uvařila před 2 hodinami
Vepřová plec na hořčici
harvel uvařil před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 6 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 6 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 7 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Vepřové maso je velmi oblíbenou a univerzální surovinou na přípravu pokrmů
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Další recepty
Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka hladká, vejce, pudink, mléko, máslo
Věnečky výborné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7jr
1 názor