Dokonalý svařák připravíte snadno a rychle. Jak na to? Zkuste náš videonávod
Svařené víno neboli svařák. Horké červené víno vonící kořením neodmyslitelně patří k Vánocům. Je ale škoda vychutnávat si jej jen na vánočních trzích, když si ho snadno můžete připravit i v pohodlí domova kdykoliv, kdy na něj dostanete chuť. Jak na něj?
Svařák je typickým vánočním horkým nápojem, kterým si zpříjemňujeme obcházení vánočních trhů v chladném počasí. Dokáže totiž pořádně zahřát, navíc chutná báječně. Skvělou zprávou je, že si ho klidně můžete vychutnat i doma a k tomu všemu navíc nádherně provoníte celou domácnost. Tak jdete do toho?
Punče a svařená vína
Zimu někteří z nás zrovna nemusí, ale i toto roční období má své výhody. Pro někoho lyžování a stavění sněhuláků, pro druhého spíš teplo domova a dobroty, které se bez problémů vejdou do malého… Podívejte se na všechny punče a svařená vína.
Jak připravit svařák jednoduše doma?
Svařák připravíte velmi snadno, když víte, jak na to.
- Pomeranč nakrájíme na plátky, do hrnce nalijeme vodu, přidáme badyán, mletý zázvor, mletý muškátový oříšek, celou skořici a nakrájený pomeranč.
- Všechno společně svaříme, poté přidáme červené víno a vše ještě prohřejeme. Horký svařák pak nalijeme přes sítko do hrnečku a dosladíme podle chuti.
Mohlo by vás zajímat
Co dalšího vás v zimě zaručené zahřeje?
Kromě svařeného vína si v chladném zimním období můžete vychutnat i další horké nápoje, jako je horká čokoláda nebo punč, a to alkoholický i nealkoholický.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 17 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Venku začíná být opravdu chladno? Zahřejte se horkými nápoji ve společnosti přátel, rodiny nebo dobré knihy
Jak připravit nejlepší svařené víno? Kromě kvalitního vína nesmí chybět plátek citronu a správná směs voňavého koření
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Komentáře