Krájení masa proti vláknu: Jak na to, aby maso bylo po upečení křehké, ukáže video
Při přípravě masa je velmi důležité, jakým směrem ho krájíme - jestli přes, nebo podél vlákna. Hovězí a vepřové maso krájíme proti vláknu, čímž narušíme strukturu masa, a to bude po tepelné úpravě křehčí. To samé platí u masa kuřecího.
Není maso jako maso a při jeho přípravě je velmi důležité vědět, jak ho správně nakrájet a připravit k dalšímu použití, aby nám po vytažení masa z trouby nezůstal jen vysušený a gumový kousek. Při správném krájení masa budete nadšení výsledkem. Podívejte se na krátké video, kde vám ukážeme, jak na správnou techniku krájení hovězí kližky, vepřové plece a kuřecího prsa.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Krájení masa proti vláknu
Postup je snadný:
- Nejprve si připravte ostrý nůž, očistěte maso a okrájejte přebytečné blány.
- Už při pohledu na maso uvidíte, jakým směrem vedou vlákna masa.
- Vezměte si kus masa a začněte krájet plátky napříč, proti směru vláken.
- Hotové plátky masa pak dále upravte podle potřeby.
Vyzkoušejte tyto masité pochoutky:
Dejte nám do komentáře vědět, jak se vám krájení masa povedlo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Komentáře