Ohnivé maso
Pro labužníky pikantních jídel tu máme recept na nudličky dušeného vepřového masa s feferonkami, kapií a kyselými okurkami, to vše spojené hořčicí. K ohnivému masu jako přílohu můžete připravit třeba hranolky nebo bramboráčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 380 kJ / 1 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,85 g |
Tuky | 56,89 g |
Vláknina | 16,16 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 3,08 g |
Sůl | 7,45 g |
Sacharidy | 71,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je možné použít i nějaké chilli papričky, nebo chilli pastu. Někdy dělám bez feferonek, ale to už není ohnivé maso :-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 4. 2012 00:22
Místo okurek a kapie jsem použila zbytek Moravanky i s feferonkou, moc dobré, posílám bodíka
4. 5. 2011 16:55
brkyno13: Tak to jsem ráda,že chutnalo. Děkuji
1. 5. 2011 14:02
hmmm to je taka fajnotka ,ze by som papallen taketo mesko :P
12. 12. 2010 17:57
Ivano, taky znám už nějaké to desetiletíDěkuji moc za přidanou fotečku
11. 12. 2010 14:13
Toto jedlo už desiatky rokov varia v miestnej reštaurácii pod názvom "Špecialita" takže aj doma to tak volámeRobí sa buď z kuracieho mäsa s lečom a pretlakom alebo bravčová-niečo podobné ako tento recept,len bez kapie.Ja som sa dnes inšpirovala týmto receptom,pridala som hrášok a cesnak a je toA k tomu výborné Okurky z Břeclavy od Rebeky
29. 11. 2009 21:43
Merylas vypadá to skvěle.Určitě vyzkouším.
29. 11. 2009 21:35
Vlasto - to je veliký omyl, feferonky je český název pro maďarské papričky "ceresnye" ,chili papričky jsou původem ze Střední Ameriky původní aztécký název pro papriku je chile.Zásadní rozdíl je v pálivosti. Feferonky zaujímají v devíti stupňovém hodnocení místo mezi 1.-3.stupněm.
29. 11. 2009 21:05
Chili papričky a feferonky - to je to samé.
17. 7. 2009 16:45
Báro, na nás se můžeš vždy spolehnout Tady je spousta dobrých a jednoduchých receptů.
17. 7. 2009 16:00
Díky za super recept, nejsem žádná kuchařka, ale tohle sem udělala a moc to všem chutnalo. Super nápad. Ještě jednou díky.
21. 2. 2009 13:02
Přidávám foto, je to z krůtího masa a bylo to moc dobré, ikdyž jsem si postup upravila podle sebe
7. 1. 2009 23:51
Merylas, já tam dávám tekuté čili a pak je to červené a má to teda sílu! A je to výborné jídlo. Jen tak tady koukám na minutky, ty bramboráčky, mňam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 46 minutami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 1 minutou
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 24 minutami
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 39 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 4 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 6 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kureci ohnive maso vepřové ohnivé maso ohnive kuřecí maso ohnivémaso ohnive maso kuřeci ohnive meso topinka s ohnivým masem ohnivé vepřové nudličky topinky s ohnivym masem ohnivé vepřové maso ohnive nudlicky recept masová topinka recepty z masa recepty-ohnive maso ohnive maso veprove jak se děla ohnive maso ohnive maso v bramboraku recept ohnivé kuřecí maso onivé maso ohivé maso
Suroviny: kýta vepřová, cibule, olej, hořčice, okurky sterilované, kapie sterilovaná, feferonka sterilovaná, sůl, pepř mletý
Ohnivé maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KMG
12 názorů