Jak namočit chia semínka? Tato superpotravina dokáže velmi rychle zvětšit svůj objem
Chia semínka jsou jedlá a ukrývají v sobě velké množství prospěšných látek. Obsahují zejména omega 3 mastné kyseliny, bílkoviny, vlákninu a také vápník. Mají neutrální chuť a dají se přidávat do různých pokrmů jako jsou pudinky, ovesné kaše a müsli.
Chia mají velmi tenkou slupku, proto se nemusí drtit ani mlít a mohou se rovnou přidávat do pokrmů např. do cereálií, jogurtů, pudinků, do salátů, polévek nebo do pečiva. Pokud semínka smícháme s vodou, nabobtnají a vytvoří gel, vhodný hned ke konzumaci nebo k přidání do některých jídel.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak namáčet chia semínka
Chia namáčíme ve vodě v poměru 1:10, to znamená jeden a půl lžíce chia namočíme v šálku vody nebo rostlinného mléka. Takto namočená semínka necháme odpočívat cca 30 minut, maximálně však 2 hodiny, kdy vytvoří typickou gelovou konzistenci. Semínka dovedou absorbovat až dvanáctinásobek své váhy.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 51 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 23 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přečtěte si Zobrazit více
Chia semínka v akci: Připravte si po vzoru mexických indiánů dokonalý a levný domácí „energeťák“, nápoj chia fresca
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Komentáře