Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky jsou oblíbenou přílohou, a to především k různým omáčkám nebo k masu a zelí. Můžeme si je koupit hotové a jednoduše ohřát, není však nad domácí knedlíky, které se dají připravit podle mnoha receptů a patří k základním dovednostem našich hospodyněk.

Domácí knedlíky většinou vaříme ve větší dávce než jen k okamžité spotřebě. Obvykle nám zůstanou ještě na další jídlo, případně část můžeme hned po uvaření a vychladnutí zmrazit. Příště alespoň budeme mít rychle hotový oběd.

Jak ohřát knedlíky v mikrovlnné troubě

Studené knedlíky je před konzumací potřeba ohřát. Někomu sice vyhovuje dát k nim horkou omáčku, ale přece jen jsou chutnější ohřáté jiným způsobem. Naše babičky je ohřívaly tradičně na pařníku. Tuto metodu můžeme používat i dnes. Často si však chceme postup usnadnit a využijeme mikrovlnnou troubu.

  • Knedlíky stačí dát na talířek nebo do plastové nádobky a ohřát je. Musíme je ale hlídat - pokud je necháme v troubě jen trochu déle, ztvrdnou a nebudou vhodné k jídlu.
  • Knedlíky ohřáté na pařníku chutí více připomíná následující způsob. Vypláchneme mikrotenový sáček vodou a vložíme do něho knedlíky. Sáček přehneme, někdo ho raději uzavře gumičkou, a dáme do trouby na malou chvilku ohřívat. Čas ohřevu závisí na velikosti knedlíků. Knedlíky takto zbytečně nevysychají.
  • V mikrovlnné troubě ohříváme knedlíky ihned po vyjmutí z mrazničky, není třeba čekat než rozmrznou. 
  • V mikrotenovém sáčku se při ohřívání nahromadí pára, proto jsme při jeho otvírání opatrní.
  • Postup lze použít i na knedlíky z bramborového těsta.
Podle následujícího videoreceptu uvaříte výtečné houskové knedlíky. K nim vám jistě přijde k chuti některá z oblíbených omáček.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více